Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντόπισε αδικαιολόγητη περιουσία άνω των 2,5 εκατ. ευρώ στον Γ. Ξυλούρη, γνωστό ως «φραπέ», και διαβίβασε τον φάκελο στη Δικαιοσύνη.
Αδικαιολόγητη περιουσία που ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να εντόπισε η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα στον παραγωγό Γ. Ξυλούρη, ο οποίος ελέγχεται στο πλαίσιο των ερευνών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος της Ανεξάρτητης Αρχής κάλυψε την περίοδο 2021–2023 και αποκάλυψε σημαντικά ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του ελεγχόμενου. Εντοπίστηκε επίσης κατοχή οκτώ οχημάτων, μεταξύ των οποίων και μία πολυτελής Jaguar, που ενίσχυσε τις υποψίες για απόκρυψη εισοδημάτων.
Η διερεύνηση ξεκίνησε καθώς ο Γ. Ξυλούρης, αν και υπόχρεος, δεν είχε υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες». Από την εξέταση των τραπεζικών και περιουσιακών του στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ποσό άνω των 2,5 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να αιτιολογηθεί.
Παράλληλα, η Αρχή κατέγραψε ότι ο ελεγχόμενος είχε δηλώσει εκτάσεις στη Χίο για τη λήψη επιδοτήσεων, τις οποίες στη συνέχεια φέρεται να ανακάλεσε, επικαλούμενος «παραδρομή». Ωστόσο, το ποσό που είχε λάβει δεν επιστράφηκε ποτέ, ούτε καταγράφηκε σχετική απαίτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο φάκελος έχει σταλεί και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να εξεταστεί ο καταλογισμός προστίμων, ενώ παράλληλα ερευνάται αν συντρέχουν στοιχεία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, αναμένεται να σχηματιστεί νέα δικογραφία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Ξυλούρης ελέγχεται και από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στο πλαίσιο της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, με το όνομά του να περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τις επίμαχες επιδοτήσεις.
Πηγή: euro2day.gr