ΕλλάδαΆρθρα – Απόψεις

ΥΠΑΑΤ: «Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες είναι συνεχής, συνεπής και δεδομένη»

20 Oct 2022
ΥΠΑΑΤ: «Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες είναι συνεχής, συνεπής και δεδομένη»

Σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνονται τα εξής:

Σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνονται τα εξής:

Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες είναι συνεχής, συνεπής και δεδομένη όλο το διάστημα της εξωγενούς κρίσης, που πλήττει και την πρωτογενή παραγωγή.

Με στοχευμένα μέτρα που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ για λιπάσματα, ζωοτροφές, επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, μειώσεις ΦΠΑ, μειώσεις φορολογίας και ενίσχυση συνεργατικών σχημάτων κ.α., από την αρχή του έτους, στηρίζουμε τους αγρότες μας  για να διασφαλιστεί η συνέχεια της παραγωγής και η επάρκεια τροφίμων στη χώρα μας.

Για αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές από το 2021 έως σήμερα έχουν καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ στους Έλληνες αγρότες 489.505.223 ευρώ, τα περισσότερα που έχουν δοθεί ποτέ σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα:

 

  1. Νέων Αγροτών, 525 εκατ. ευρώ
  2. Βιολογικής παραγωγής, 705 εκατ. ευρώ
  3. Έργων άρδευσης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσα, από το «Ύδωρ 2.0», προϋπολογισμού 1,8 δις ευρώ που θα κινητοποιήσουν για τη λειτουργία τους πόρους 4,5 δις.

 

Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκονται Σχέδια Βελτίωσης ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλάει με πράξεις και αφήνει τα ανέξοδα και μεγάλα λόγια στον κ. Τσίπρα.

Οι σημερινές δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν, δυστυχώς γι’ αυτόν, τη χθεσινή πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και μάλιστα μέσω του gov.gr ενώ επί πλέον συμπίπτουν με την έγκριση του υποβληθέντος Στρατηγικού Σχεδίου στο πλαίσιο της ΚΑΠ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα που δημιουργεί η εξωγενής κρίση τα οποία έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες μας με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και πόρους.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ η αγροτική οικονομία αποτελούσε και αποτελεί πάντοτε κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά – Αναλυτικό πρόγραμμα ΔΕΔΔΗΕ 22–26 Σεπτεμβρίου 2025

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έμφραξη Φράγματος Ληθαίου – Κίνδυνοι από την κατάκλυση της τεχνητής λίμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων προειδοποιεί για κινδύνους από την επικείμενη πλήρωση του φράγματος Ληθαίου και τον σχηματισμό τεχνητής λίμνης την ερχόμενη…

Read More


Τρίκαλα – Κηδεία της Μαιρής Τεφάνη το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025

Το Σάββατο 20/9/2025 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Μαιρής Τεφάνη, ετών 85, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Read More


Ξεφάντωμα με παραδοσιακούς χορούς στο Τρικαλινό Παζάρι 2025

Με χορούς, τραγούδια και πολύ κέφι συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Τρικαλινό Παζάρι, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Τρίκαλα – Δράσεις για την Κινητικότητα και Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο από τον Δήμο Τρικκαίων

Με ποικιλία δράσεων ολοκληρώνει ο Δήμος Τρικκαίων την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025 στα Τρίκαλα, με κορύφωση τη Δευτέρα στην Ημέρα…

Read More


Θεσσαλία – 17 απολυμαντικοί σταθμοί για την ευλογιά αιγοπροβάτων από την Περιφέρεια

Δεκαεπτά απολυμαντικοί σταθμοί τίθενται σε λειτουργία στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων, ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.