ΠρωτοσέλιδαΚους Κους

«Ζαρζαβατικά» μέχρι και στα μπαλκόνια επιλέγουν οι Τρικαλινοί

7 May 2024
«Ζαρζαβατικά» μέχρι και στα μπαλκόνια επιλέγουν οι Τρικαλινοί

Ντοματιές και αγγουριές αντί για καλλωπιστικά φυτά

Ντοματιές και αγγουριές αντί για καλλωπιστικά φυτά

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί στα Τρίκαλα που επιλέγουν αντί για καλλωπιστικά φυτά, λαχανικά και μικρά μποστάνια ακόμη και για τα μπαλκόνια τους.

Το Trikalanews.gr, μίλησε με αρκετούς από τους επαγγελματίες του είδους στη λαϊκή αγορά Τρικάλων και όπως ανέφεραν, οι Τρικαλινοί πλέον περιορίζουν τα καλλωπιστικά φυτά σημαντικά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Αντιθέτως, όσον αφορά λαχανικά, ειδικά αυτά που μπαίνουν σε γλάστρες, γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση και ζήτηση.

Πέρα από το οικονομικό όφελος που έχουν καλλιεργώντας έστω και την καθημερινή τους σαλάτα, η ικανοποίηση της επαφής με την πρωτογενή παραγωγή προϊόντων, ακόμη και με αυτή την ελάχιστη μορφή και διάσταση, είναι και αυτό που τους οδηγεί κατά βάση σε αυτή την επιλογή.

Στις προτιμήσεις τους είναι η αναρριχώμενες ντοματιές και αγγουριές, αλλά και αρωματικά όπως μαϊδανός, άνηθος, σέλινο κτλ.

Trikalanews
Author: Trikalanews



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.