Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έχουν λόγο να διαμαρτύρονται

Διαρκής αγώνας των συνταξιούχων ενάντια στην συνεχιζόμενη επίθεση της Κυβέρνησης στις συντάξεις.

Έχοντας (και αυτή) η Κυβέρνηση βρει τα εύκολα θύματα για την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής της, ξεσπά στους συνταξιούχους λόγω ανικανότητάς να μαζέψει χρήματα από φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών και τσιγάρων.

Η κατάργηση των επιδομάτων απόλυτης αναπηρίας και των οικογενειακών επιδομάτων από τις επικουρικές συντάξεις και μαζί με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης (νέο Μνημόνιο) συμπεριέλαβε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τις περικοπές και την νέα μείωση των συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1η Ιανουαρίου 2019.

Έτσι, έχουμε συνέχεια της δραστικής μείωσης που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και βέβαια σε συνέχεια των παράνομων κρατήσεων ακόμη και με βάση τους δικούς της Νόμους και που παρά τις εξαγγελίες, οι παράνομες κρατήσεις στις κύριες συντάξεις δεν επιστρέφονται.

Την ίδια ώρα, η αναμονή των εν δυνάμει συνταξιούχων όλο και μεγαλώνει, οι αιτήσεις που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 200.000 ενώ στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ μεγαλώνουν τα λειτουργικά – οργανωτικά προβλήματα και η έλλειψη προσωπικού.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή