Σκοπιανό: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έδωσαν όλα και πήραν μια γραβάτα!

Η 17η Ιουνίου 2018 πέρασε σε κάθε περίπτωση, στις μελανές σελίδες της  ιστορίας εξαιτίας της υπογραφής συμφωνίας για την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Μια υπογραφή με πολλά χαμόγελα, αγκαλιές, φιλοφρονήσεις και  μια… γραβάτα που χάρισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα.
 
Οι περισσότεροι Έλληνες δικαίως εξοργίζονται και αναρωτιούνται πώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ έβαλαν την υπογραφή τους σε μια «μαύρη σελίδα» για τη μακρόχρονη πορεία του Ελληνισμού. Για ποιο σκοπό; Με ποια ανταλλάγματα;  Με ποιες ψευτουποσχέσεις; Τί  ήταν αυτό που πήραν (εκτός από τη… γραβάτα) ως αντάλλαγμα για να βάλουν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους σε μια συμφωνία, η οποία είναι συντριπτικά ετεροβαρής υπέρ των Σκοπίων;
 
Οι πανηγυρισμοί, τα διαγγέλματα και οι δηλώσεις περί «επίλυσης» του προβλήματος  δεν πείθουν κανέναν, αφού διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τη συμφωνία,  διαπιστώνει ότι τελικά πήραμε μια… γραβάτα, παραχωρώντας ανύπαρκτη «Μακεδονική γλώσσα» και ανύπαρκτη «Μακεδονική εθνότητα». Πήραμε βέβαια και …συγχαρητήρια από αυτούς που «έστησαν» τη συμφωνία, παρόλο που ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δεν με πίεσε κανείς».
 
Η συμφωνία έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον για την Ελλάδα καθότι  και το όνομα «Μακεδονία» παραχωρήθηκε αλλά και γλώσσα και εθνότητα, ενώ ταυτόχρονα  δόθηκε το «διαβατήριο» στους γείτονες για είσοδό τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
 
Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δε θα πίστευαν οι γείτονές μας πόσο …μπόσικη είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αγνοεί τη θέληση του ελληνικού λαού. Αγνοεί τη συντριπτική πλειοψηφία του που απορρίπτει τη συμφωνία, η οποία δεν διασφαλίζει επ’ ουδενί τα εθνικά μας συμφέροντα και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες τη χώρα μας. 
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  πέτυχε το… απίθανο. Να αναγνωρίσει ως «Μακεδόνες» μια ιστορικά ανύπαρκτη εθνότητα η οποία αποτελείται από ετερόκλητους Σλάβους, Αλβανούς, κ.ά. . Να αναγνωρίσει ως «Μακεδονική γλώσσα» μια Βουλγαροσλαβική διάλεκτο που δεν υπήρξε ποτέ, ούτε φυσικά υπάρχει και η οποία  εμφανίστηκε στην περιοχή 10  αιώνες μετά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 
Μέχρι στιγμής τα έδωσαν  ΟΛΑ και πήραν μια …γραβάτα. Το τίμημα θα το πληρώσουν σύντομα. Ο ελληνικός λαός θα δώσει συνολική απάντηση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη συναποτελούν στις εκλογές. Η Νέμεσις έρχεται…
 
Θανάσης Λιούτας
Γεωπόνος
 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μετρητά;

Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μετρητά;

Οι πρόσφατες διακοπές στις ψηφιακές πληρωμές αναδεικνύουν τους κινδύνους …
Κλείνουν τα σφαγεία της Θεσσαλίας μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου

Κλείνουν τα σφαγεία της Θεσσαλίας μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου

Αποφασιστικά μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης της πανώλης των μηρυκαστικών …
Σύλληψη αλλοδαπού στον Βόλο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Σύλληψη αλλοδαπού στον Βόλο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Χθες το βράδυ, 20 Ιουλίου 2024, στον Βόλο, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου …