Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Χάρης Θεοχάρης για τις νέες μισθολογικές απώλειες των ενόπλων δυνάμεων

Σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, αναφέρει τα εξής:
Οι νέες περικοπές που επίκεινται στο εισόδημα στελεχών των ενόπλων δυνάμεων διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για μη περαιτέρω απώλεια του στρατιωτικού εισοδήματος.
 
Τις νέες περικοπές, οι οποίες αφορούν στο επίδομα επικινδυνότητας, αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την απάντησή του στην από 31/10/2017 ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη για τη μείωση στον αριθμό δικαιούχων και τις περικοπές στα επιδόματα επικινδυνότητας στελεχών που υπηρετούν σε Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων.
 
Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Καμμένου, οι νέες περικοπές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου γύρου «εξορθολογισμού» με γνώμονα τις πιστώσεις που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό 2018, καθώς οι προβλεπόμενες περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης το 2017 φαίνεται ότι δεν υπήρξαν «επαρκείς».
 
Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η προβλεπόμενη με την ΚΥΑ του 2017 διακοπή της καταβολής των επιδομάτων επικινδυνότητας σε περίπου 20% του υπάρχοντος προσωπικού που διαθέτει υψηλού επιπέδου μαχητική εκπαίδευση – αποκτηθείσα εντός και εκτός Ελλάδας – με χρήματα του ελληνικού δημοσίου απέτυχε να εξασφαλίσει την αναμενόμενη εξοικονόμηση κονδυλίων.
 
Έρχονται δυστυχώς και νέες μισθολογικές απώλειες που μόνο προβλήματα εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν στο αξιόμαχο των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων σε μία εξαιρετικά κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή