120.000 ευρώ αναβαθμίζουν το Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων | trikalanews.gr

120.000 ευρώ αναβαθμίζουν το Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων

H Δημοτική Αρχή Σοφάδων μέσα από μια σειρά εντατικών προσπαθειών και στοχευμένων ενεργειών πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων, ύψους 120.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από αξιολόγηση του φακέλου.

Η ολοκλήρωσητου έργου θα βοηθήσει σημαντικά στην υλοποίηση της αθλητικής πολιτικής του Δήμου Σοφάδων, αναβαθμίζοντας το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον ενώ απώτερος στόχος της είναι η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο έργο προτείνεται:

1. Η αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου του ανοιχτού σταδίου Σοφάδων, η οποία προβλέπεται να υλοποιηθεί μέσα από την αποξύλωση του παλιού φθαρμένου χλοοτάπητα και την εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα.

Συγκεκριμένα προβλέπεται μεταξύ άλλων να γίνουν τα εξής:

• Αφαίρεση υπάρχοντος χλοοτάπητα μαζί με 15-20 εκατ. χώματος.

• Προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου υποστρώματος με αναλογία πάνω από 80% άμμο.

• Προμήθεια, μεταφορά επί τόπου και ομοιόμορφη διάστρωση εμπλουτισμένης τύρφης, περλίτη, χούμου και την ενσωμάτωσή τους στο έδαφος με σταυρωτό φρεζάρισμα σε βάθος 10-12 cm.

• Τελική διαμόρφωση με laser, για να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια με τις κλίσεις.

• Απολύμανση του εδάφους με μυκητοκτόνο σκεύασμα.

• Προμήθεια και τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα.

• Λίπανση του με επιφανειακό ή υδατοδιαλυτό μικτό λίπασμα με ιχνοστοιχεία.

• Άρδευση καθώς και τις μετέπειτα καθημερινές αρδεύσεις του χλοοτάπητα μέσω του αρδευτικού δικτύου και την επανασπορά χλοοτάπητα σε όσα σημεία το φύτρωμα του προκύψει αραιό ή ανεπαρκές.

• Κούρεμα του χλοοτάπητα (τουλάχιστον τρείς φορές) στο κατάλληλο ύψος με μικρό ελκυστήρα με εξάρτηση χλοοκοπτικής μηχανής.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι παραλάβαμε ένα χώρο που σε τίποτα δε θύμιζε γήπεδο. Έναν χώρο εγκαταλειμμένο στον οποίο ήταν απαγορευτική κάθε αθλητική δραστηριότητα. Σ’ αυτόν τον χώρο αναφέρεται ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σε πρόσφατο δημοσίευμά του.

Έναν χώρο, στον οποίο όσο καιρό προσπαθούσαμε να λάβουμε χρηματοδότηση, προχωρήσαμε με ιδία μέσα παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στην επανασπορά του αγωνιστικού χώρου και στην παροχή άρδευσης, στην συντήρηση των εγκαταστάσεων, στην τοποθέτηση τάπητα στο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, στην αισθητική αναβάθμιση των εξωτερικών τοίχων και άλλες παρεμβάσεις.

Ο ίδιος όπως φαίνεται έχει λάθος αντίληψη ή άγνοια για το πώς επιτυγχάνονται οι χρηματοδοτήσεις έργων, μιας και ο ίδιος δεν κατάφερε ποτέ να φέρει χρήματα για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών. Άλλωστε πως θα μπορούσε, αφού δεν προετοίμασε ως Δημοτική Αρχή και δεν υπέβαλλε καμία σχετική μελέτη. Τον πληροφορούμε πώς ούτε ευχολόγια, ούτε μαγικοί τρόποι υπάρχουν αλλά ετοιμότητα και ωριμότητα από πλευράς μελετών, επιμονή και διεκδίκηση.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος έθεσε το συγκεκριμένο έργο για πρώτη φορά στις 23/09/2014 στον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό όπου κατατέθηκε τεχνικό δελτίο που αφορούσε στην «Ενοποίηση και αναβάθμιση ανοιχτού σταδίου και κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Σοφάδων».

Μετά τις εθνικές εκλογές επανήλθαμε στις 02/06/2016 - και αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες - με αποστολή ολοκληρωμένηςπρότασης για την «Ανακατασκευή χλοοτάπητα Δημοτικού Σταδίου Δ.Κ. Σοφάδων» ύψους 120.000 ευρώ. Στις 12/06/2017 έγινε εκ νέου υποβολή αντιγράφου των Τεχνικών Δελτίων, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος Σοφάδων συναντήθηκε αρκετές φορές με την ηγεσία της Γ.Γ. Αθλητισμού, για φτάσουμε τελικά στην έγκριση του έργου.

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα και η «πορεία» του έργου που ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας χαρακτηρίζει «απουσία» και «ανικανότητα». Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Με τις πρωτοβουλίες μας, με τις αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες κάθε χρόνο και τις ενισχύσεις σωματείων, στηρίζουμε ως Δήμος Σοφάδων με όλους τους δυνατούς τρόπους την αθλητική δραστηριότητα στην περιοχή μας.Άλλωστε κάθε αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα είναι πράξη ζωογόνα και ελπιδοφόρα για την κοινωνία. Το μήνυμα λοιπόν είναι πως επενδύοντας στον αθλητισμό επενδύουμε στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας.

Επίσης, την ώρα που ως Δημοτική Αρχή εξαντλούμε κάθε περιθώριο χρηματοδότησης, την ώρα που προσπαθούμε με κάθε μέσο να τονώσουμε την τοπική κοινωνία, παρατηρούμε ταυτόχρονα μια αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αμφισβητήσει -ανεπιτυχώς- κάθε θετική πρωτοβουλία και θετικό αποτέλεσμα της Δημοτικής Αρχής, όπως η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Τους πληροφορούμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε τίποτα και σε κανέναν.Ως Δημοτική Αρχή, διεκδικούμε και απαιτούμε όσα δικαιούμαστε προκειμένου η περιοχή μας να βρει τον βηματισμό της. Και προς αυτή την κατεύθυνση επιζητούμε κάθε πιθανή συνεργασία.

Ως εκ τούτου η …επική δήλωση που διαβάσαμε στον τύπο πως δημοτικός σύμβουλος «προέτρεψε»(!) τη βουλευτή του νομού κ. Κατσαβριά να συνδράμει στη διεκδίκηση, αφενός προσβάλει και απαξιώνει την ίδια τη βουλευτή και αφετέρου εμπαίζει τη νοημοσύνη των δημοτών.

Εμείς απλά του ευχόμαστε … με το καλό και βουλευτής…

Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης πρόεδρος ΔΟΠΑΠΣ
Παναγιώτης Τουλιας πρ.πρόεδρος ΔΟΠΑΠΣ
 Επιχειρείν

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Λαϊκή ΨΑΡΑΓΟΡΑ φρέσκα ψάρια & θαλασσινά

Λαϊκή ΨΑΡΑΓΟΡΑ φρέσκα ψάρια & θαλασσινά

…από από την θάλασσα… στο τραπέζι σας!
Μακρυγιάννη Κατερίνα Ψυχολόγος

Μακρυγιάννη Κατερίνα Ψυχολόγος

Msc «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία»...
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD

Χρίστος Λιάπης Ψυχίατρος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ιατρείο στην Κηφισιά ξεκίνησε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD 
Meating

Meating

Εκλεκτό κρέας σε συνδυασμό με τα πιο αγνά μπαχαρικά και αγνό Ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο...
Maravas 300

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
BEERABAR

BEERABAR

H καλύτερη επιλογή για μπύρα στα Τρίκαλα λέγεται … «Beerabar»
EXTRA 105.3

Ένα νέο ραδιόφωνο έχει πάρει τον «ΑΕΡΑ» της πόλης

Είναι ο EXTRA 105.3 και είναι το ραδιόφωνο τον επιτυχιών.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Ζητούνται στελέχη πωλήσεων

Ζητούνται στελέχη πωλήσεων

Η MSPS, εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο των ολοκληρωμένων υπηρεσιών marketing & πωλήσεων, αναζητά γυναίκες & άνδρες υπαλλήλους με έδρα τα Τρίκαλα για full time

Δημοφιλέστερα

Η Κρητικοπούλα που «ερωτεύτηκε» την σφύρα και λάτρεψε τα Τρίκαλα

Η Κρητικοπούλα που «ερωτεύτηκε» την σφύρα και λάτρεψε τα

Παρουσίαση της σφυροβόλου του ΖΕΥΣ Τρικάλων Κατερίνας

Περιπολικό

Συνταξιούχος Αστυνομικός ο νεκρός που βρέθηκε στην

Ταυτοποιήθηκαν στα στοιχεία του ηλικιωμένου

Με διπλή γυναικεία (ξανθιά και μελαχρινή) παρουσία τα Τρίκαλα στο «Survivor-2»

Με διπλή γυναικεία (ξανθιά και μελαχρινή) παρουσία τα Τρίκαλα στο

Από το «Deal» στο … «Survivor-2» η Τρικαλινή Νηπιαγωγός Αγγελική

«Έφυγε» 52χρονος Τρικαλινός

«Έφυγε» 52χρονος Τρικαλινός

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Τρικαλινός Χρήστος

​Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του σάτυρου της Καρδίτσας

​Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του σάτυρου της

Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της

Θλίψη από τον θάνατο 50χρονου Τρικαλινού

Θλίψη από τον θάνατο 50χρονου Τρικαλινού

Νέος πρόωρος θάνατος συγκλονίζει την τοπική κοινωνία

© 2009-2018 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης