Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημέρωση-καταγγελία της «Κίνησης νερού» Μαυρελίου Καλαμπάκας

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση προς «αρμοδίους και …αναρμοδίους» για το χρόνιο αίτημα του Μαυρελίου για νερό, καθαρό, πόσιμο και οικονομικό.

Λίγο μετά την 15 Αυγούστου επισκέφτηκαν, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης με τον Γ. Γ. του Δήμου κ. Γιαννακό, το δροσερό χωριό μας.
Έ, λίγο η ζέστη του κάμπου και των Μετεώρων, ανηφορίζοντας πάτησαν Μαυρέλι. Ίσως ήρθαν και με τη σκέψη να μάθουν “τι λένε οι ντόπιοι για την τελευταία εξέλιξη του νερού”.
Ίσως επίσης για το “ζεστό” θέμα των εκλογών – όταν έρθουν – μα και το “κλίμα” που υπάρχει (καημένε εκλογέα Μαυρελίτη σαράντα τόσα χρόνια τραβάς του νερού την κοροϊδία από τους τόσους ανευθυνουπεύθυνους, δε χόρτασες;).
Οι διάφορες παρέες των τραπεζιών που απολάμβαναν το μεσημεριανό τους ποτό (μεταξύ αυτών και ο συνεργάτης της Κίνησης Νερού στην Αθήνα Λάμπρος Σιακαβάρας) άκουσαν το Δήμαρχο να λέει “Εγώ σας έφερα το νερό”. Μάλιστα κ. Σινάνη. Ναι Δήμαρχε εσείς “φέρατε το νερό”, ώστε έτσι; Εδώ νομίζουμε αδικείτε τον Τ.Π. (Τοπικό Πρόεδρο) που ενάμιση χρόνο διαλαλούσε ότι αυτός “θα έφερνε το νερό”.
Εμείς, στη συνέχεια του γραπτού μας θα αναφερθούμε, τί νερό φέρατε, μα προπάντων σε τι δίκτυο το “φορτώσατε”. Απαντήστε όμως στην απορία – ερώτημά μας:
Μήπως δεν έχετε καταλάβει, ή δεν σας βοήθησαν οι συνεργάτες σας, ότι είστε υποχρεωμένος να παρέχετε νερό της εταιρίας που προΐστασθε (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ);
Εμείς οι καταναλωτές νερού τι θα περιμέναμε, να φέρετε φιστίκια;
Άλλη απορία:
Κύριοι δημαρχιακοί άρχοντες, ασφαλώς και γνωρίζετε ότι με την υποχρεωτική συνένωση των δήμων στον Καλλικράτη (δεν έπιασε κανέναν εδώ η συμπάθεια να μπούμε στην ΔΕΥΑΚ), έγινε υποχρεωτική η τιμολόγηση από την ίδια εταιρία και αλλάζοντας προς τα πάνω την κοστολόγηση, “βάζοντας το χέρι στην τσέπη” του καταναλωτή Μαυρελίτη, χρεώνοντας το λασπόνερο σαμπάνια και τα κατεστραμμένα υδραυλικά μας, για άλλη μια φορά ακόμη ζητούμε να απαντήσετε ΓΙΑΤΙ; δεν σταματήσατε τη χρέωση των λογαριασμών μας του ακατάλληλου λασπόνερου, τρεχούμενο σε ακατάλληλο δίκτυο, όπως εσείς κ. Σινάνη δηλώσατε δημόσια (στέλνουμε τα πρακτικά στα ΜΜΕ) για ενημέρωση της πρώτης συνάντησης στο δημαρχείο του Δημάρχου και της Επιτροπής Νερού των Μαυρελιτών.
Συνεχίζουμε το ερώτημα:
Εάν είχαμε εταιρία κρεάτων, θα παίρνατε – αγοράζατε το ακατάλληλο κρέας; Πώς λοιπόν η εταιρία που προΐστασθε “πουλάει” υποχρεωτικά ένα από τα πολύτιμα αγαθά της γης, το νερό, και μάλιστα χωρίς κανένα έργο της ΔΕΥΑΚ; (θα αναφερθούμε στα νεότερά σας πιο κάτω).
Το μόνο σοβαρό έργο εδώ και πολλά χρόνια το έκανε το Δασαρχείο Καλαμπάκας (φράγμα), που άψογα φέρθηκε στο χωριό μας και το αναγνωρίζουν όλοι. Να όμως και άλλο ζήτημα που θεωρείται απ΄ τα σοβαρότερα τρέχοντα στην υπόθεση πόσιμου νερού.
Επιστρέφουμε στη συζήτηση της Πλατείας των κυρίων του Δήμου και των κατοίκων Μαυρελίου.
Λάμπρος Σιακαβάρας, συνέχεια.
«Ο Τ.Π. απευθυνόμενος στον Δήμαρχο για αντικατάσταση του δικεύου, πήρε την απάντηση του κυρίου Σινάνη : “Αυτό ούτε να το συζητάτε”.
Χα, χα! Ο Τ.Π. ζήτησε λέει (βλέπε στα πρακτικά του Δήμου, τι έλεγε πριν καιρό ο Δήμαρχος) την αντικατάσταση του δικτύου. Ποιος; Αυτός; Που όταν μιλούσαμε σε ραδιοφωνική εκπομπή την ίδια στιγμή, ειρωνευόμενος, σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό είπε: “Ένας εδώ (εννοούσε τον Δημήτρη Σιακαβάρα) και ο άλλος στην Αθήνα (ο Λάμπρος Σιακαβάρας) δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τι θα κάνουν; Για ποιο νερό και δίκτυο μιλάνε; . . . ”
Στο άλλο κείμενο, συνέχεια ετούτου, θα διαβάσετε τα συμβάντα της “νέας κατάστασης νερού”.
«Ξυπνήσανε τα τούβλα και σφυράνε απ΄ τις τρούπες» (Του αείμνηστου καλλιτέχνη Τόνι Άντονι και Γιάννη Κακουλίδη).
Στο επόμενο λοιπόν κείμενο, όλα τα συμβάντα από το επιχείρημα του «ταλαιπωρημένου» καταναλωτή νερού σε παμπάλαιο δίκτυο.
Χαιρετούμε από τις βουνοκορφές του Μαυρελίου, πεζοπορώντας και εύχομαι ότι καλύτερο, ιδίως στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Επανερχόμαστε σε λίγες μέρες.

Ο υπεύθυνος της Κίνησης κατοίκων Μαυρελίου Καλαμπάκας
Δημ. Σιακαβάρας

Υ.Γ. όσο για κάποιους «περίεργους», τους γνωστοποιούμε ότι η κίνηση νερού ήταν πριν την επιτροπή νερού, αυτή πρωτοστάτησε να εκλεγεί η Ε.Ν. και ξανασυνεχίζει ώσπου να δικαιωθεί πλήρως ο αγώνας της για νερό καθαρό, πόσιμο, οικονομικό. Αυτό μπορεί να σημαίνει και χρόνια, είτε είμαστε εμείς σήμερα ή η ΔΕΥΑΚ. Δεν σημαίνει ότι θα σιγήσουν οι άνθρωποι. Στο μέλλον, κάποτε, το Μαυρέλι θα πίνει πόσιμο νερό, ίσως καλύτερο και θα είναι ντάλα μεσημέρι…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή