Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τα Τρίκαλα άντεξαν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ημερίδα από την ΠΕ Θεσσαλίας στον Μύλο του Ματσόπουλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, το πρωί η ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν θέματα όπως η αγροδιατροφή, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Στην εκδήλωση, όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρυσά Ντιντή και ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος.

Όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα άντεξαν στην κρίση σε σχέση με τη Μαγνησία, η οποία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα. Βέβαια, στα χρόνια που ακολούθησαν, η οικονομική ανάπτυξη της πόλης και γενικότερα της Θεσσαλίας υπήρξε πολύ μικρότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Από την περίοδο του COVID η Θεσσαλία όσο και η υπόλοιπη Ελλάδα παρουσίασαν σημείο καμπής 2 δισ. στις εξαγωγές το 2022, με ορισμένα προϊόντα να πρωταγωνιστούν. Ειδικότερα τα γαλακτοκομικά, τα παρασκευάσματα λαχανικών και φρούτων, το αργίλιο και τεχνουργήματα, το βαμβάκι, ο χυτοσίδηρος, ο χάλυβας, ο σίδηρος και τεχνουργήματά τους. Όπως σχολιάστηκε στην ημερίδα, τα Τρίκαλα είχαν καθοριστικό ρόλο στην εξαγωγή γαλακτοκομικών, ενώ στις υπόλοιπες ξεχώρισε η Λάρισα.

Στόχος της σημερινής παρουσίασης ήταν η ενημέρωση των πολιτών και φορέων σχετικών με τα προαναφερόμενα θέματα, ώστε να ανταποκριθούν σε κελεύσματα της οικονομίας και της κοινωνίας, οργανώνοντας ένα πλάνο για την ανάπτυξη της ΠΕ Τρικάλων.

Η ομιλία της κ. Ντιντή:

Η ομιλία του κ. Σακκά:

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή