Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1,65 εκατ. άνθρωποι σε συσσίτια στην Γερμανία

Αύξηση 10% έχει παρατηρηθεί στα συσσίτια της Γερμανίας, όπου καταφεύγουν περίπου 1,65 εκατομμύρια άνθρωποι πλέον, προκειμένου να βρουν ένα πιάτο φαΐ.

Τα 1.000 περίπου δημόσια συσσίτια της χώρας επισκέπτονται όχι μόνο φτωχοί συνταξιούχοι και άστεγοι, αλλά ακόμη και φοιτητές και μονονονεϊκές οικογένειες, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα, καθώς και οι αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με τον Γιόχεν Μπρυλ, πρόεδρο του συλλόγου «Συσσίτια Γερμανία» (Tafeln Deutschland), η κατάσταση της φτώχειας στους ηλικιωμένους είναι δραματική, αφού ο αριθμός που κατέφυγε φέτος σε συσσίτια, προκειμένου να επιζήσει, έφτασε τις 430.000, μία αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι.

Πάντως, τη μεγαλύτερη ομάδα όσων τρώνε σε συσσίτια, αποτελούν τα παιδιά, που αριθμούν περίπου κοντά στο μισό εκατομμύριο, παρουσιάζοντας και αυτά μία αύξηση 10% σε σχέση με τον αριθμό του 2018.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρυλ, τα επόμενα χρόνια η φτώχεια στους ηλικιωμένους αναμένεται να αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα, με σημασία ανάλογη εκείνης των κλιματικών αλλαγών.

«Φτωχά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο τη φτώχειας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρυλ.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή