Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 χρόνια αδελφοποίησης του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων με το SahetiΝ. Αφρικής

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η Σχολική κοινότητα του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων δέχτηκε στο χώρο του Σχολείου, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, τους εκπροσώπους του Ελληνικού Σχολείου SAHETI της Ν. Αφρικής, οι οποίοι επισκέφτηκαν την πόλη μας με αφορμή την αδελφοποίηση με το 6ο ΓΕΛΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Ο Δ/ντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές καλωσόρισαν τους εκπροσώπους του Σχολείου της Ομογένειας, τον κ. Γουόργουικ Τέιλορ Γενικό Δ/ντή, την κα Παπάζογλου Τόνια Δ/ντρια, την κα Καραγιάννη Στέλλα Δ/ντρια Σπουδών Νηπιαγωγείου και τον κ. Γιώργο Βλάχο Συντονιστή εκπαίδευσης Αφρικής .

Στην τελετή που ακολούθησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου ΓΕΛ, με την ευκαιρία συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την πράξη αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Σχολείων (8ου ΓΕΛ και SAHETI), ο Δ/ντής του Σχολείου κ. Κολοβός Ν. προλογίζοντας τους καλεσμένους, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη, ενώ επισήμανε τη σημασία του SAHETI για τον Ελληνισμό και το ρόλο του στη διάχυση του Ελληνικού πολιτισμού στη Ν. Αφρική.

Επίσης, έκανε σύντομη αναφορά στην υπέροχη φιλοξενία και τις εμπειρίες που αποκόμισαν καθηγητές και μαθητές κατά τις επισκέψεις τους στην υπέροχη αυτή εστία της εσχατιάς του Ελληνισμού της Αφρικής (το 2009 πράξη Αδελφοποίησης στο Γιοχάνεσμπουργκ και 2011 επίσκεψη 13 μαθητών) των οποίων οι αναμνήσεις μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη καρδιά όλων . Κατόπιν η κα Παπάζογλου αφού επισήμανε ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί επιβεβαίωση των άρρηκτων δεσμών αδελφοσύνης ,επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο Σχολείων στο παρόν και το μέλλον, έκανε σύντομη παρουσίαση του Σχολείου SAHETI με παράλληλη προβολή ενημερωτικού υλικού, ενώ ο κ. Τέιλορ αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για το Σχολείο η επικοινωνία και η σύναψη σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές μέσω των αδελφοποιήσεων.

Τέλος, ο Δ/ντής κ. Κολοβός προσέφερε αναμνηστικά του Σχολείου στα μέλη της αποστολής και ανταλλάχτηκαν αμοιβαίες ευχές και υποσχέσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας και την ανταλλαγή επισκέψεων.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή