13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων: «Το Καφενείον η Ελλάς»

Μια ιδιαίτερη προσέγγιση  της επετείου του Πολυτεχνείου παρουσιάστηκε από τους μαθητές του 13ου Δ Σχ Τρικάλων (Ριζαριού). Μια προσέγγιση που ενημέρωσε, προβλημάτισε, έδεσε το χθες με το σήμερα, ανασκάλεψε τη μνήμη, που χωρίς αυτή η λήθη τα σκεπάζει όλα. 
Η εκδήλωση στηρίχθηκε στην απλότητα και το ενδιαφέρον, περνώντας με ευχάριστο τρόπο συγκεκριμένα και σαφή νοήματα, χωρίς να υπάρχει κούραση, μεταφέροντας τις διαχρονικές έννοιες Δημοκρατία, Ελευθερία του λόγου, Δικτατοριακλπ, μέσα από animation. 
Η συνέχεια εκπληκτική. Τα παιδία της Ε τάξης βοηθούμενα από αυτά της ΣΤ παρουσίασαν σκηνές από το θεατρικό «Οι Σωτήρες της Πατρίδος».

Μαγευτική η απόδοση τους και στο δεύτερο θεατρικό « Το καφενείον η Ελλάς».  Οι  μουσικές επιλογές καταπληκτικές στο πνεύμα της ημέρας, μαζί με ηχητικά και άλλα οπτικά ντοκουμέντα της εποχής. 

Να τονίσουμε την ζωντάνια των πρωταγωνιστών πάνω στη σκηνή και στην μεταφορά των τραγουδιών.
Η όλη παρουσίαση της επετείου του Πολυτεχνείου, έδωσε τροφή για σκέψη στους μεγαλύτερους, καθώς σύνδεσε το χθες με το σήμερα. Τα δε παιδιά του σχολείου μυήθηκαν σε νοήματα που αναφέρθηκαν μέσα από το πνεύμα της εκδήλωσης.
Αξίζει να αναφέρουμε τους συντελεστές της εκδήλωσης  τον δάσκαλο κο Δημήτρη Λούδα και τη μουσικό κα Αγάθη Λίτσα.
Από την γιορτή αυτή φάνηκε ξεκάθαρα η δυναμική που έχει το δημόσιο σχολείο. Ας το προσέξουμε αυτό.
Από το Σχολείο


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή