Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Φαρκαδόνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Φαρκαδόνας, ο οποίος  θα προχωρήσει στην χωροθέτηση 14  σημείων φόρτισης σε κοινόχρηστους χώρους στις δημοτικές κοινότητες, προϋπολογισμού 39.680,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας μέσω του τμήματος προγραμματισμού του και την έγκριση της οικονομικής επιτροπής,  υπέβαλλε πρόταση στο πράσινο ταμείο του Υ.Π.ΕΝ για «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)  », στο   πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης  και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών .

Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτοκινήτων μέσω της  ηλεκτροκίνησης   αλλάζει  τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Δημιουργούνται νέες συνθήκες με την ηλεκτρική ενέργεια και τα εναλλακτικά καύσιμα με στόχο να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις οι οποίες συνδέονται και με την κλιματική αλλαγή.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή