146 παιδιά εκτός βρεφικών σταθμών στο Δήμο Τρικκαίων

Για μια ακόμη χρονιά, η αδυναμία κάλυψης των αναγκών για παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Δήμο Τρικκαίων παραμένει ένα άλυτο ζήτημα.

Συγκεκριμένα και φέτος (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών) 146 βρέφη ,ενώ έχουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση (voucher) δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή, αφού ο αριθμός των υπαρχουσών δομών  δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση και αυτών των παιδιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένως έχει αναδείξει την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που υποτιμά την επίλυση του προβλήματος. Η όποια προσπάθειά της να παρέμβει στο πρόβλημα, χωρίζοντας με γυψοσανίδες υπάρχουσες αίθουσες, είναι πολύ μακριά από τα χαρακτηριστικά μιας «έξυπνης πόλης» και τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.

Απ΄ όπου  κι αν πιάσει κάποιος το ζήτημα, αυτός που στερεί την προσχολική αγωγή από χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών ή την προσφέρει επί  πληρωμή σε άλλα, είναι το κράτος και η πολιτική του ,που υλοποιούνται και εξειδικεύονται από κυβερνήσεις και δήμους. Πόσο λοιπόν κάλπικο  είναι το σλόγκαν και της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, το «κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς»!!!

Οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχέδιο αγωγής και φροντίδας για όλα τα παιδιά με αποκλειστική ευθύνη του κράτους ,με την κατασκευή νέων ,κατάλληλων δομών ,πλήρως στελεχωμένων με εξειδικευμένο και βοηθητικό προσωπικό.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση , η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα νέα ζευγάρια του Δήμου μας να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την αντιλαϊκή πολιτική μέσα από οργανωμένο αγώνα διεκδικώντας :

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
  • Όλα τα παιδιά κάτω των τεσσάρων (4) ετών σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή