Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η 14η ιππική συγκέντρωση του «Βουκεφάλα» σε Περτουλιώτικα λιβάδια – Καταφύγιο Κόζιακα

Την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουλίου έως και την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε ιππική συγκέντρωση στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, την οποία διοργάνωσε ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων «ο Βουκεφάλας».

Σε αυτό το μέρος κατασκήνωσαν άλογα, ιππείς και φίλοι για να απολαύσουν το όμορφο τοπίο μέσα από τον μαγικό κόσμο των αλόγων.

Η εκκίνηση της εκδήλωσης έγινε το πρωινό της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 και περιλάμβανε τακτοποίηση των αλόγων και κατασκήνωση για όσους το επιθυμούσαν. Το απόγευμα 18:00 εκκίνηση μιας ανηφορικής πορείας 8 χλμ με προορισμό το καταφύγιο του Κόζιακα με υψόμετρο 1750μ όπου έγινε διανυκτέρευση. Δείπνο με μοναδική φιλοξενία από τον Περικλή Μητρονάσιο με συζητήσεις περί των αλόγων χωρίς να λείψει ζωντανή μουσική από τον πρόεδρο σ’ένα πραγματικά μαγικό τοπίο!!! Η χαραυγή του Σαββάτου μοναδική με πλούσιο πρωινό( προσφορά Βουκεφάλα)και σιγά σιγά προετοιμασία για τον κατήφορο στα περτουλιώτικα λιβάδια!!!

Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση,3 φαγητό μέχρι και 18:00 όπου έγινε εκκίνηση της απογευματινής πορείας 11χλμ προς Χρυσομηλιά με επιστροφή από Αγία Κυριακή διασχίζοντας ένα καταπληκτικής ομορφιάς ελατόδασος του Περτουλίου.

Το σούρουπο ένα δείπνο, στο ιππικό κέντρο «Κερκέτιο», προσέφερε ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων Βουκεφάλας στους φιλοξενούμενους μετά μουσικής από τα μέλη του συλλόγου Ηλία Τζερεμέ, Παναγιώτη Παπακώστα και Μίλτο Κρανιά . Μετά τον χαιρετισμό του πρόεδρου ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας ,αφού καλοσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του Βουκεφάλα όπως και μέχρι τώρα. Παρεβρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλης κ. Θοδωρής Χήρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πύλης κ. Περικλής Μητρονάσιος, κ. Μπλατζώνη Έφη, κ. Ζάχος Ευθύμιος , ο κ. Αναστάσιος Τσιουρής( προϊστάμενος εμπορίου Π.Ε. Λάρισας περιφέρειας Θεσσαλίας )και κ. Κώστας Αγγέλης πρώτος πρόεδρος Βουκεφάλα και πρόεδρος Καλλιρόης Δήμου Μετεώρων.

Μιλώντας , ο πρόεδρος του ιππικού συλλόγου, κ. Μίλτος Κρανιάς, αφού ευχαρίστησε εκ των προτέρων την περιφέρεια Θεσσαλίας ,τον Δήμο Πύλης και το Δασαρχείο Περτουλίου για την συμπαράσταση στην όλη εκδήλωση, ανέφερε πως σε αυτήν την εκδήλωση μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με την προϋπόθεση να αγαπά τα άλογα χωρίς να είναι απαραίτητα ιδιοκτήτης αλόγων αλλά και να συμφωνεί με το πρόγραμμα της ιππικής συγκέντρωσης.

Επίσης απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους χορηγούς ,Εργοστάσιο ΤΡΙΚΚΗ, αναψυκτικά Κλιάφα, Ζωοτροφές ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , φρουτεμπόριο Τσικρικά, καυσόξυλα Χρήστος Μπάρδας , καταφύγιο Κόζιακα,και ΚΕΡΚΕΤΙΟ extrem sprorts που εκτός από τον χώρο που διέθεσε, όλη την εβδομάδα της οργάνωσης ήταν δίπλα μας οικογενειακώς.

Επίσης τους κτηνιάτρους κ.Κων/νο Όκκα και κ. Νίκο Ιορδανίδη ( μέλος Ι.Σ.) τον πεταλωτή κ. Βάϊο Μπακρατσά (μέλος Ι.Σ) για την κάλυψη της εκδήλωσης μα και σε όλους όσους ήρθαν από Χαλκιδική, Βέροια, Λάρισα- Γιάνουλη – Βούναινα.Καρδίτσα και Τρίκαλα

Την φωταγώγηση της κατασκήνωσης προσέφερε ο Αθανάσιος Στεφ. Μπαρούτας .

Θα πρέπει να επισημανθεί η προφανής συμμετοχή από αμαζόνες και με την μικρότερη αυτών, την δωδεκάχρονη Ελεονώρα Κωστάκη ( μέλος Βουκεφάλα) όπου και της απονέμει ένα αναμνηστικό μετάλλιο του συλλόγου από την διοίκηση του Βουκεφάλα.

Την Κυριακή το πρωί μετά το πρωινό γεύμα ( προσφορά Βουκεφάλα), τελευταία ημέρα της συνάντησης, έγινε ακόμη μία διαδρομή 12 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα σημαντικό ιππικό γεγονός, στο οποίο άνθρωποι και ζώα συνυπάρχουν σε ένα μοναδικό περιβάλλον, δίνοντας το δικό τους μήνυμα που απορρέει από αυτή τη συνύπαρξη, όπως τονίζει ο κ. Μίλτος Κρανιάς. Μέλημα μας να διατηρείται ο Βουκεφάλας ζωντανός ώστε να παραδοθεί στην επόμενη γενιά για να συνεχίσει να υπάρχει .

Και του χρόνου με υγεία …. Καλό καλοκαίρι!!!!!

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή