Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

150 δέντρα πρασινίζουν το «νησάκι» του Αγιαμονιώτη

Σχεδόν 150 δέντρα «κοσμούν» πλέον το «νησάκι» του Αγιαμονιώτη ποταμού, το μεγάλο πάρκο πίσω από τον μύλο Ματσόπουλου που αναδεικνύεται και σε «πνεύμονα» πρασίνου της περιοχής.

Η νέα δενδροφύτευση του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ουσιαστικά αυξάνει το πράσινο στην πόλη των Τρικάλων.

Μετά τα δέντρα που φυτεύτηκαν ανάμεσα στις συνοικίες Καρυές και Φλαμούλι την Παρασκευή, η νέα αυτή δενδροφύτευση δείχνει το πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση του πράσινου στα Τρίκαλα.

Με τη συμβολή εργαζομένων της εταιρείας ΒΙΟΛΑΝΤΑ, που συνέβαλαν στην ταχύτερη ολοκλήρωση της δράσης, φυτεύτηκαν κερλεουτέριες, μανόλιες, ιτιές, κουκουναριές, κουτσουπιές, αριές, φράξοι, δάφνες Απόλλωνα, κ.α. Δέντρα ενδημικά των Τρικάλων, δέντρα που φύονται στην περιοχή και αποτελούν στοιχεία της χλωρίδας της πόλης.

Σημαντική η συμβολή των μαθητών των Θεατρικών Εργαστηρίων του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και πολιτών από τη γύρω περιοχή, που συνεργάστηκαν με το προσωπικό του Δήμου και δη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.​

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο σημείο, το «νησάκι», είχε καθαριστεί και αναδειχθεί εκ νέου από τη δημοτική αρχή, διαμορφώθηκε σε αυτό χώρος άθλησης, ενώ αποτελεί κυρίαρχο χώρο δράσεων για τον Μύλο των Ξωτικών.​

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε λόγο για την ουσιαστική αυτή περιβαλλοντική παρέμβαση σε έναν χώρο δηλωτικό των Τρικάλων, δημιουργώντας ένα πιο πράσινο, πιο όμορφο πάρκο. ​

Μετείχαν επίσης από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικολέτα Μπρουζούκη, οι αντιδήμαρχοι Βασιλένα Μητσιάδη, Δημήτρης Βασταρούχας, Βασίλης Κρανιάς, Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος της «Αστική Ανάπτυξη» ΑΕ Τάκης Παζαΐτης, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γιάννης Κωτούλας.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή