Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

18 νεκροί – ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας, από κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Ανείπωτη τραγωδία στο Μαϊάμι των ΗΠΑ από μερική κατάρρευση κτηρίου, με τραγικό απολογισμό, μέχρι στιγμής, 18 νεκρούς και 145 αγνοούμενους στα συντρίμμια του κτιρίου. Το περιστατικό που έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ, σημειώθηκε στις 24 Ιουνίου 2021, νυχτερινή ώρα κι όταν όλοι σχεδόν οι ένοικοι κοιμόνταν στα κρεββάτια τους. Τις αμέσως επόμενες στιγμές ακούγονταν κραυγές που καλούσαν σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η αστυνομία, πυροσβέστες και κλιμάκια από ειδικά εκπαιδευμένους διασώστες, οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 35 άτομα.

Δυστυχώς, ανάμεσα στους νεκρούς που ανέσυραν οι πυροσβέστες, ήταν και ένας Έλληνας φοιτητής 21 ετών, ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, του οποίου η τύχη ήταν άγνωστη, με την οικογένειά του να εκλιπαρεί δημόσια για οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία, μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκε η σωρός του.

Το μοιραίο κτήριο, που αποτελούσε συγκρότημα κατοικιών, είχε κατασκευαστεί το 1981 και αποτελούνταν από 12 ορόφους, ενώ διέθετε και μια πισίνα. Αναφορικά με τα αίτια της τραγωδίας, ένας Γερμανός κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στα θεμέλια, ενώ κάποιοι άλλοι «υποψιάζονται» σαν ρίζα του κακού την πισίνα και τη διαρροή που είχε παρατηρηθεί τελευταία, με αρκετά μεγάλο όγκο νερού να τρέχει σε υπόγειο σημείο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι βέβαιο, παρά μόνο ότι οι έρευνες από τους μηχανικούς θα διαρκέσουν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ οι Αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί το προσεχές διάστημα, αφού εκατοντάδες είναι εκείνοι που ακόμα αγνοούνται και βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια της 12όροφης πολυκατοικίας.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή