190 χρόνια Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Εγκαίνια Έκθεσης στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – «Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα».
 
Την ερχόμενη Δευτέρα, εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – «Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα» στις 7 το απόγευμα στο αίθριο του ισογείου η έκθεση με τίτλο «190 Χρόνια Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων».

Το 2018 αποτελεί έτος ορόσημο για την ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, αφού συμπληρώνονται 190 χρόνια από την ίδρυσή της στο Ναύπλιο από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 190 χρόνων παρουσιάζεται ιστορικό, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό της Σχολής, που ένα μέρος του εκτίθεται για πρώτη φορά και έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία. Ανάμεσα στα εκθέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά προεξέχει η πολεμική σημαία της Σχολής, η οποία έχει παρασημοφορηθεί με 4 μετάλλια.

Πρόκειται για τη σημαία που έλαβε μέρος στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Ακόμη στα αντικείμενα της έκθεσης περιλαμβάνονται αυθεντικά χειρόγραφα και βιβλία, τα οποία χρονολογούνται από το 1828, λάβαρα της Σχολής, πορτρέτο του Ι. Καποδίστρια κ.ά.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα προβληθούν βίντεο με την ιστορία της Σχολής καθώς επίσης η χορωδία και ορχήστρα της Σχολής θα ερμηνεύσει στρατιωτικά άσματα.

Σημειώνεται ότι Ευέλπιδες θα παρευρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και θα πραγματοποιούν ανοιχτές ξεναγήσεις για τους επισκέπτες.

Επίσης, τα πρωινά, παιδιά της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο μουσείο.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει με είσοδο ελεύθερη έως τις 19 Ιουλίου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 17/7, Τετάρτη 18/7, Πέμπτη 19/7 από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, 

Πληροφορίες: τηλ. 2410671176.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή