Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού «Αυτό που μας ενώνει»

Στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου.
 
To 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Χορού μπήκε στην τελική ευθεία, με 10 Σύλλογοι από την Αττική (Σάλεσι του Αυλώνα),  την Θεσσαλονίκη (Μικρασιάτες του Κίσδερβεν- Καππαδοκία), την Εύβοια (Κουμιώτες και Νέα Λάμψακος), τον Βόλο (Χ.Ο. Βόλου), την Λάρισα (Πόντιοι), τα Τρίκαλα (Κρήτες, Σαρακατσαναίοι, Βλάχοι του Ασπροποτάμου) και το Μεγαλοχώρι (Καραγκούνηδες) θα συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις στις 23 και 24 Ιουνίου στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου παρουσιάζοντας τους πιο εμβληματικούς χορούς του Ελληνισμού και στο «Μουσείο Τσιτσάνη», θα παρουσιάσουν τα ενδύματα συγκεκριμένων ανθρώπινων ομάδων από τη Βυζαντινή και τη Μεταβυζαντινή Εποχή μέχρι σήμερα

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου  με την θεατρική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» υπό την καθοδήγηση της Βάσως Γκουγκαρά, στις 8.30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου από τις 8 το βράδυ οι Σύλλογοι θα φωτογραφηθούν για το καινοτόμο λεύκωμα, που ετοιμάζει ο Σύλλογος με τους ειδικούς συνεργάτες του και θα ακολουθήσουν οι χοροί και παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου στο «Μουσείο Τσιτσάνη» από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι,  θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις- παρουσιάσεις των Συλλόγων της  φορεσιάς, που αναδεικνύουν στις επίσημες εκδηλώσεις τους.

Τις εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της έλευσής τους στα Τρίκαλα, θα παρακολουθήσουν, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας Walter Stechel, ο Επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστος Λαζαρίδης και ο Αντιπρόεδρος της «Hellenic Silverstars» Γ. Παπαδόπουλος.

Οι Σύλλογοι κατά την παραμονή τους στα Τρίκαλα, θα περιηγηθούν στην πόλη και τα Μετέωρα.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή