Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 δις τα κόκκινα δάνεια της Θεσσαλίας

Το βλέμμα των τραπεζών στην περιοχή μετά τις πλημμύρες – Η δανειακή έκθεση των τραπεζών μόνο για την περιφέρεια εκτιμάται κοντά στα 10 δις…

Στο επίκεντρο της προσοχής των Τραπεζών βρίσκεται η Θεσσαλία αφού από τη μία αναμένεται μεγάλη αύξηση ζήτησης δανείων ενώ από την άλλη, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία στην αποπληρωμή όσων ήδη τρέχουν.

Το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr αναδεικνύει ήδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ και πριν τις πλημμύρες, οι δανειακές υποχρεώσεις αποτελούσαν τον μεγαλύτερο βραχνά για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ήδη, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τη Θεσσαλία η δανειακή έκθεση των τραπεζών υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 10 δις. ευρώ. Όπως αναφέρεται από στελέχη εκ των έσω και σε αθηναϊκά μέσα, «Από αυτά οι μέχρι σήμερα έλεγχοι που πραγματοποιούμε, δείχνουν ότι ένα ποσό της τάξης των 2 δις. ευρώ μπορεί να καταστεί άμεσα κόκκινο».

Παράλληλα να συνυπολογίσουμε ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η ζημιά στη Θεσσαλική περιφέρεια, κοστολογείται στα 5-6 δισ. Ευρώ. Σε μια ασφαλή αντιστοιχία μιλάμε για το 2,5% του ΑΕΠ!

Όλα αυτά συνηγορούν στην αυξημένη ανησυχία, που μέχρι στιγμής μπορεί να μην προτάσσεται ιδιαίτερα ως επακόλουθο, αλλά σε λίγο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να μας απασχολεί σημαντικά και επιτακτικά…

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή