Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

20.000 κορίτσια εντοπίστηκαν να ζουν στο Μάλι ως σκλάβες του σεξ

Αυτή την ανακοίνωση έκανε η Naptitp (National Agency for the Prohibition of Trafficking in Persons), μία διεθνής οργάνωση για την απαγόρευση του εμπορίου λευκής σαρκός, αφού έχει εντοπίσει περίπου 20.000 κορίτσια, τα οποία έχουν καταλήξει στην αφρικανική χώρα ως σκλάβες του σεξ.

«Οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν τα κορίτσια είναι πραγματικά φρικτές, κρατούνταν σε κελιά στη μέση ενός δάσους απ’ όπου ήταν αδύνατο να αποδράσουν, ενώ φυλάσσονταν όλο το 24ωρο από γυναίκες – υπεύθυνες των συγκεκριμένων, παράνομων οίκων ανοχής», είπε η Julie Okah-Donli, επικεφαλής της οργάνωσης.

Η ίδια συνέχισε: «Πολλά από τα κορίτσια μας είπαν ότι τα είχαν εξαπατήσει,» δήλωσε η Okah-Donli. «Νόμιζαν πως θα πάνε στη Μαλεσία να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή, δουλεύοντας σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, κομμωτήρια ή σε άλλα επαγγέλματα. Μάλιστα κάποια από τα κορίτσια είχαν απαχθεί ενώ βρίσκονταν στον δρόμο για το σχολείο».

Σύμφωνα με την ίδια, οι αρχές της Νιγηρίας και η κυβέρνηση της Μαλαισίας βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις, προκειμένου να γίνει προσπάθεια διάσωσης και επαναπατρισμού των άτυχων κοριτσιών.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή