Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εκπαίδευση: Πότε ανοίγουν τα σχολεία για το 2018-19

   Σε μία εβδομάδα από σήμερα θα έρθει εκείνη η εποχή που οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων ανοίγουν την καρδιά τους μπροστά στο φως της γνώσης και στους βαθείς ορίζοντες της μάθησης και της επικοινωνίας δίνοντας  το παρόν  και πάλι στα σχολεία για το reunion στα θρανία για το έτος 2018-19 μετά από αποχή 3 μηνών για διακοπές.

   Σύμφωνα με σχετικό  Προεδρικό Διάταγμα, οι ώρες λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων για κάθε μέρα καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας ενώ γίνεται λόγος για αλλαγή ,διαμόρφωση και ευελιξία του προγράμματος έναρξης και λήξης των μαθημάτων ανάλογα με τις εκάστοτε τοπικές συνθήκες που επικρατούν μετά και από απόφαση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.

   Επιπροσθέτως, σύμφωνα και με εξαγγελία του Γαβρόγλου αλλά και με εργασίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζεται το γεγονός να μετατεθεί η  εναρκτήρια ώρα μαθημάτων 45 λεπτά αργότερα από ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα(9:00 αντί 8:15).Τυχεροί όλοι οι μαθητές καθώς θα κερδίζουν λίγο ακόμη χρόνο στην προσπάθεια απεξάρτησης και απαλλαγής από τα ‘’δεσμά’’ του κρεβατιού τους γεγονός που πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως γιατί αδικαιολόγητος θα είναι όποιος αργεί και δεν έρχεται εγκαίρως για μάθημα από εδώ και πέρα.

   Πρόνοια υπάρχει όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές τους  αφού όπως αναφέρει το ΠΔ οι περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου προσφέρονται για επιπρόσθετη εκπαίδευση και επιμόρφωση των καθηγητών μέσω της συμμετοχής τους σε καταρτισμένα προγράμματα.

   Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αποδεικνύουν διαρκώς την αξία τους και να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους καθώς το διδακτικό έτος θα χωρίζεται σε 3 τρίμηνα ανά εποχή. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

   Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο εγχείρημα να υπάρχει στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους  και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 2 εβδομάδων, μία διαλλακτικότητα και ευελιξία στο ωράριο όσον αφορά την παραμονή  ορισμένων νηπίων που θα έρχονται για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο με σκοπό τη διευκόλυνση της προσαρμογής τους σε αυτό. <<Μην ανησυχείτε μικρούληδες, όλα καλά θα πάνε…!!!>> Έπειτα, η ευελιξία του ωραρίου θα ορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, το σύλλογο διδασκόντων και το σχολικό σύμβουλο, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Μετά την πάροδο 2 εβδομάδων, το σύνολο των νηπίων θα ακολουθεί κοινό ωράριο.

Πάντως, γονείς , παιδιά και καθηγητές  είναι έτοιμοι να αρχίσουν τον κοινό αγώνα της  εκπαίδευσης, της κατανόησης  και της  μεταλαμπάδευσης όλων αυτών των γνώσεων, αξιών αλλά και συμπεριφορών που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και που θα τα κάνει στο μέλλον να σέβονται και να αγαπούν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους μέσα στην κοινωνία ενισχύοντας τους έτσι το αίσθημα του ‘’ανήκειν’’ αλλά και της προσωπικής ολοκλήρωσης.

Καλή αρχή και καλή δύναμη Παιδιά…!!!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή