21 θεσσαλικές επιχειρήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο

Η Λάρισα είναι η  πιο φιλική επιχειρηματικά  πόλη στην Ελλάδα σύμφωνα  με  την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας « Doing Business 2020»

Την ένταξη 21 επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο με προϋπολογισμό 31.725.799 ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για υφιστάμενες επιχειρήσεις σε όλη τη Θεσσαλία που αναμένεται να προχωρήσουν σε επενδυτικά σχέδια για τη  δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων, επέκταση,  εκσυγχρονισμό  και προμήθεια νέου  μηχανολογικού εξοπλισμού για την αύξηση της δυναμικότητας  τους.

«Οι σημερινές εντάξεις αποτελούν ακόμα μια σαφή απόδειξη της δυναμικότητας και του ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που έχουμε δημιουργήσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.    «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός  ότι η Λάρισα είναι η πιο  φιλική επιχειρηματικά  πόλη στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια  έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας «Doing Business in the European Union 2020». Μεταξύ της  Αθήνας, της Πάτρας, του Ηρακλείου και της Θεσσαλονίκης, η Λάρισα είναι  κατά μέσο όρο πρώτη σε όλους τους κρίσιμους δείκτες, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, στο επιχειρηματικό δείπνο του ΣΘΕΒ.  Εργαζόμαστε  στοχευμένα και με  ολοκληρωμένο  σχεδιασμό. Υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής, ενώνουμε τη Θεσσαλία και εκμηδενίζουμε τις αποστάσεις. Παράλληλα η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων  προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με λιγότερη γραφειοκρατία και εξυπηρέτηση των επενδυτών έχει ως αποτέλεσμα το ζωηρό ενδιαφέρον νέων επενδυτών» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο κ. Αγοραστός συμπλήρωσε ότι όλες αυτές οι προσπάθειες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία «συντελούν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας και του ακαθάριστου περιφερειακού προϊόντος. Βοηθήσαμε πάρα πολύ με τις υπηρεσίες μας ώστε να ενταχθούν τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων και να αρχίσουν να τρέχουν τα έργα υλοποίησης, που θα οδηγήσουν σε χειροπιαστά αποτελέσματα».

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες που υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο είναι οι εξής: Νερά Κισσάβου ΙΚΕ, SK Κτηνοτροφική Ανώνυμη Εταιρεία, Πρότυπα Υδροπονικά Θερμοκήπια Πασχαλίτας ΜΟΝ ΙΚΕ, Σύγχρονα Υδροπονικά Θερμοκήπια Παλαιοκλήσι ΜΟΝ ΙΚΕ, Πρότυπα Υδροπονικά Θερμοκήπια Πρόδρομος ΜΟΝ ΙΚΕ, BRETAS ΕΠΕ, Del Monte Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Ειδών Διατροφής ΑΒΕΕ, Βιομηχανική Αγορά Κρεάτων Λαρίσης Α.Ε., Σαπουνάς και ΣΙΑ Α.Ε., Αντώνιος Ζάβαλος – Χαρτοτεχνική Ανώνυμος Εταιρεία, Βιομηχανία Γάλακτος Νικζας Α.Ε., Λυκομήτρος Α.Ε., Μ.Ο.Τ, Θερμοκηπιακή Μονάδα Απόστολος Μπίλλης, Νότιες Σποράδες Α.Ε. Τουριστικές Ξενοδοχειακές και Κτηματικές Επιχειρήσεις, Τουριστικές Επιχειρήσεις – ΠΑΡΚ Α.Ε., MULTY FOAM ΑΕΒΕΕ Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Πλαστικών, ΑΦΟΙ Παπαγιάννη Χαλβαδοποιία Ελλάδος Α.Ε., ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. Βιομηχανία Παρεντερικών Διαλυμάτων.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή