Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

24 χρόνια εμπειρίας στις κάλπες η ομάδα των εκλογών στην Π.Ε Τρικάλων

Μιλάνε στο Trikalanews.gr για τις απαιτήσεις της εκλογικής διαδικασίας και για τις πιο δύσκολες κάλπες όλων των εποχών

Εμείς ψηφίζουμε…αυτοί πονοκεφαλιάζουν! Όχι λόγω αποτελέσματος, αλλά λόγω φόρτου εργασίας αλλά και μεγάλης ευθύνης για να φέρουν εις πέρας το ασφαλές αποτέλεσμα της κάλπης.

Το Trikalanews.gr συνάντησε τους Τάσο Παπακώστα, Ζιάκα Θωμαή, Αλεξία Μανούρα και Απόστολο Μπουρλιάκα, τη μετα-πρωινή βάρδια της ομάδας που χειρίζονται τη διαδικασία στην Π.Ε. Τρικάλων. Όπως μας είπαν, μέχρι το βράδυ, θα συγκεντρωθούν στον χώρο όλοι οι υπάλληλοι που έχουν αναλάβει αυτό το έργο.

Η εμπειρία του καθένα στο «θέμα» εκλογές φτάνει μέχρι και τα 24 χρόνια.

Στα χρόνια αυτά δύο ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές όσον αφορά την έκδοση αποτελεσμάτων. Η μία είχε να κάνει με τις πολλαπλές κάλπες της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας όπου γινόταν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Αλλά τα χρόνια που ξεχωρίζουν είναι αυτά που μας περιγράφει ένας εκ των εμπειρότερων ο κ. Μπουρλιάκας… Ήταν οι εποχές που όλα γινόταν χειρόγραφα.

Αν αναλογιστούμε ότι σήμερα έχουμε τη βοήθεια της τεχνολογίας και πάλι υπάρχουν δυσκολίες, κατανοούμε πόσο δύσκολο ήταν να φέρει κανείς εις πέρας μια διαδικασία χωρίς διαδίκτυο…χωρίς κινητά… χωρίς τάμπλετ κοκ.

«Θυμάμαι που μαζεύαμε τα αποτελέσματα και είχαμε τριγύρω μας όλους τους υποψήφιους που αγωνιούσαν πόσους σταυρούς πήραν. Δεν αργούσαν να γίνουν και φασαρίες αφού η ένταση ήταν μεγάλη κι εμείς παλεύαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ένας κακός χαμός. Τουλάχιστον τώρα, έχουμε ξεφύγει από όλα αυτά. Οι σταυροί πάνε απευθείας μέσω ηλεκτρονικού συστήματος. Δεν έχουμε εικόνα για το τι πήρε ο κάθε υποψήφιος και μπορούμε να κάνουμε απερίσπαστα τη δουλειά μας», λέει ο κ. Μπουρλιάκας στο Trikalanews.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Συγγενείς δικαστικών εθελοντές και …με ταπεράκι!

Με τα …κατοικίδια στις κάλπες για δημάρχους και περιφερειάρχες στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Από την εκκλησία στην κάλπη με την ευχή για καλό βόλι!

Στις κάλπες οι Τρικαλινοί (φωτό)

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή