Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

25.255 ακατοίκητα σπίτια στον ν. Τρικάλων – 132.749 σε όλη τη Θεσσαλία

Τα 10χιλ της επιδότησης του προγράμματος «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω», ίσως μειώσουν τον αριθμό…

Δεκάδες χιλιάδες είναι τα ακατοίκητα σπίτια στον νομό Τρικάλων. Ακίνητα τα οποία είναι αρκετά παλιά και χρήζουν ανακαίνισης για να μπορέσουν να κατοικηθούν ξανά, παραμένοντας μέχρι σήμερα ερμητικά κλειστά σε χωριά αλλά και μέσα στην πόλη των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, ο νομός Τρικάλων έχει 25.255 σπίτια ακατοίκητα ενώ αντίστοιχα όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ο νομός Λάρισας έχει 40.348, ο νομός Μαγνησίας 40.695 και ο νομός Καρδίτσας 20.640.

Από το σύνολο των ακατοίκητων σπιτιών δε σε επίπεδο Θεσσαλίας, τα 17 χιλιάδες δεν διαθέτουν καν εσωτερικό μπάνιο!

Μπροστά σε αυτούς τους αριθμούς, το νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» ίσως συνδράμει στο να ξανακατοικηθούν κάποια από αυτά.

Το πρόγραμμα “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω” επιδοτεί την ανακαίνιση κατοικιών οι οποίες είναι κενές και δεν χρησιμοποιούνται, προκειμένου να διατεθούν σε μισθώσεις διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. Ευρώ και το ποσοστό επιδότησης των υλικών και εργασιών ανακαίνισης φθάνει έως 40 %.

Οι προϋποθέσεις:

α) Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να διαθέτουν την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου κατά ποσοστό που υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%),

β) Το ακίνητο έχει έκταση έως εκατό (100) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) και βρίσκεται σε οικιστική περιοχή,

γ) Οι ιδιοκτήτες να έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και διαθέτουν ακίνητη περιουσία, της οποίας η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ,

δ) Το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, δεν έχει δηλωθεί ως μισθωμένο και δηλώνεται ως κενό στο έντυπο Ε2 που συνοδεύει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των τριών (3) τελευταίων ετών, και

ε) Οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει επιδότηση για πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης σε ακίνητο της ιδιοκτησίας τους τα τελευταία πέντε (5) έτη και δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιδοτούμενης ενεργειακής εξοικονόμησης για οποιοδήποτε ακίνητό τους.

Οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» επιδοτούνται για την πραγματοποίηση δαπανών επισκευής και ανακαίνισης επί του ακινήτου τους, ύψους μέχρι δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, που περιλαμβάνουν τα απαιτούμενα υλικά και τις εργασίες.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή