293 πρόστιμα «έκοψε» η Τροχαία σε μια ημέρα

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση. 
 
Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.349 άτομα, 1.198 οχήματα και 8 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 
Προσήχθησαν 36 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα.
Συγκεκριμένα 2 Έλληνες,  2 Αλβανοί και 1 υπήκοος Μπανγκλαντεσιανός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 2 Έλληνας, 2 Πακιστανοί και 1 Αλβανός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 2 Έλληνες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της κλοπής και της απόπειρας κλοπής και 1 Αλβανός για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. 
 
Βεβαιώθηκαν 300 παραβάσεις και συγκεκριμένα 293 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ήτοι: 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 4 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 7 για ΚΤΕΟ, 46 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 3 για μέθη και 222 λοιπές παραβάσεις), 4 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 2 παραβάσεις του αδικήματος της κλοπής και 1 παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. 
 
Κατασχέθηκαν 24,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 
 
Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.  


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή