Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 Τρικαλινοί ποιητές στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθήνας

Από Δευτέρα 1 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, από τον Κύκλο Ποιητών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ποίησης παγκοσμίως, σε συμμετοχές και εκδηλώσεις, με τιμώμενη χώρα για φέτος την Κίνα.

Δεκαέξι ποιητικές εκδηλώσεις, όπως, δημόσιες αναγνώσεις και ποιητικά αναλόγια, θα γίνουν αυτές τις μέρες, σε δημόσιους και άλλους χώρους στην Αθήνα, στις οποίες θα λάβουν μέρος, εβδομήντα τρεις ποιητές από δεκαοχτώ χώρες. Σημαντικά ονόματα ποιητών βρίσκονται ανάμεσά τους.

Μεταξύ αυτών και 2 Τρικαλινοί ποιητές. Η Γεωργία Κολοβελώνη και ο Ηλίας Κεφάλας.

Οι εκδηλώσεις είναι παράλληλες στα διάφορα σημεία της Αθήνας, οι περισσότερες των οποίων αρχίζουν στις 8 το απόγευμα.

Ο Τίτος Πατρίκιος, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Έλληνες ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, ο οποίος θα συμμετέχει στην μεγάλη αυτή γιορτή της Ποίησης, μιλώντας πριν από λίγο στο trikalanews.gr για το Φεστιβάλ, τόνισε: «Η Ποίηση δεν μπορεί να τροποποιήσει τον κόσμο. Έχει όμως την δυνατότητα να τροποποιήσει τον άνθρωπο. Του δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψει στον εαυτό του και μετά να ξαναδεί τον κόσμο».

Για μια εβδομάδα κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, η Αθήνα θα διασπείρει τον ποιητικό λόγο που θα ξεπηδά απ΄τα βιβλία για να πάει να συναντήσει  τα άτομα στην καθημερινότητά τους μέσα στην πολύβουη πόλη.

Μεταξύ των δράσεων είναι εκείνη όπου σε τέσσερις σταθμούς του μετρό: Ακρόπολη, Σύνταγμα, Κεραμεικός και Συγγρού Φιξ,  θα εκτίθενται ποιήματα με έργα φοιτητών από το εργαστήρι της Σχολής Καλών Τεχνών.

Μια ημερίδα με τίτλο: «Κίνα και Ελλάδα, δυο αρχαίοι πολιτισμοί συνομιλούν, δυο ήπειροι συναντώνται», θα πραγματοποιηθεί στη Στοά Βιβλίου(Τετάρτη 3/10 ώρα 11π.μ).

Ποια η σημασία του λόγου των ποιητών στις μέρες μας και τι λόγο έχει η ύπαρξη ενός Φεστιβάλ Ποίησης; ρωτήσαμε τον Τίτο Πατρίκιο.

«Ο λόγος των ποιητών είναι και δεν είναι σημαντικός. Εξαρτάται σε ποιο χώρο ακούγεται και πώς τον συλλαμβάνουν αυτοί που τον ακούνε. Η Ποίηση δεν φτάνει να διαβάζεται μόνο, χρειάζεται και να εκφέρεται προφορικά, να ακούγεται. Έτσι, προφορικά γεννήθηκε. Χαίρομαι γιατί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούγεται στον τόπο μας. Αυτό θεωρώ ως σημαντικό των Φεστιβάλ και εκδηλώσεων Ποίησης που γίνονται πλέον σε πάρα πολλές πόλεις της πατρίδας μας» απάντησε.

Μεταξύ των χώρων που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθήνας, είναι: Μέγαρο Μουσικής, Πλατεία Ομονοίας, Μουσείο Ακρόπολης, Κήπος Νομισματικού Μουσείου, Πεδίον του Άρεως, Στοά Βιβλίου, Αίθουσα Παρνασσός, Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου, Δημαρχείο Αιγάλεω, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή