Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων: Erasmus+ KA1 – Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο Δουβλίνο

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο "Ενισχύοντας τη διδασκαλία και τη μάθηση με Φορητές ΤΠΕ", το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων οργάνωσε δύο ροές κινητικότητας εκπαιδευτικού προσωπικού στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, διάρκειας μιας εβδομάδας, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των φορητών τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας στη διδακτική πράξη.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα έχει στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τις τρέχουσες τάσεις στις φορητές ΤΠΕ και τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία, σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό. Το επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί είχε τίτλο "There’s an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning" και διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass. Μέσα από αυτή τη επιμόρφωση δόθηκε η δυνατότητα στους καθηγητές να μάθουν να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές (tablets, laptops, smartphones), ψηφιακά εργαλεία, ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές (apps) ώστε να μπορέσουν να τονώσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, να προσφέρουν πρόσβαση σε μαθησιακές ευκαιρίες και να δημιουργήσουν ένα πιο σύγχρονο και ελκυστικό επαγγελματικό περιβάλλον στο σχολείο. Tο εκπαιδευτικό υλικό και τα ψηφιακά αντικείμενα που δημιουργήθηκαν είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους μέσα από το ψηφιακό αποθετήριο που υπάρχει στον ιστότοπο του 2ου ΕΠΑΛ.
Η πρώτη ροή κινητικότητας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αβδελίδου Ελένη (ΠΕ86), Μαρκάκη Φωτεινή (ΠΕ78), Πλεξίδα Αλεξάνδρα (ΠΕ80) και η δεύτερη ροή κινητικότητας τον Αύγουστο του 2018 στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αβδελίδης Ευάγγελος (ΠΕ86), Κυριαζής Θωμάς (ΠΕ11), Νταϊλιάνης Νικόλαος (ΠΕ85) και Ντίνα Ευαγγελία (ΠΕ88.01). Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες όπως Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβενία, Ισπανία, Πορτογαλία και Εσθονία.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή