Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, 15 Μαΐου ο τουρισμός και οι μετακινήσεις εκτός νομού

Τα βήματα προς την άρση του lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το χρονοδιάγραμμα με τους «τρεις σταθμούς» του επόμενου βήματος της άρσης του lockdown ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το Πάσχα «πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Επίσης, έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι συμμετέχουν στα περιβόητα κορονοπάρτι, υπογραμμίζοντας σε αυστηρό τόνο πως «όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν», ενώ τέλος απηύθυνε έκκληση για τη συμμετοχή στους εμβολιασμούς.

Πιο αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

ΕΘΝΟΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή