Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού ενοικιάσετε το σπίτι σας

Πολλοί άνθρωποι έλκονται από την ιδέα να επενδύσουν σε ένα μεσιτικό πρόγραμμα νοικιάζοντας την περιουσία τους.

Αποφεύγοντας την τάση των AirBnb, μπορείτε να επενδύσετε στην ανακαίνιση του σπιτιού σας και να το νοικιάσετε, με τη βοήθεια ενός κατάλληλου μεσιτικού γραφείου.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού προβείτε στη συγκεκριμένε ενέργεια.

Ποια είναι η ζήτηση;

Ο πρώτος και πιο σημαντικός παράγοντας ανάμεσα σε όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ενοικιάσετε το σπίτι σας είναι η ζήτηση στην περιοχή σας.

Αυτός είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, καθώς ο απώτερος σκοπός σας είναι να βγάλετε χρήματα επενδύοντας την περιουσία σας.

Αν η ζήτηση είναι χαμηλή, τότε η ενοικίαση ενός σπιτιού στην περιοχή σας ίσως είναι δύσκολη υπόθεση.

Επίσης, ακόμα κι αν βρείτε έναν ενοικιαστή, τότε το εισόδημά σας δε θα είναι του ύψους που θέλετε, αν η περιοχή σας είναι χαμηλής ζήτησης.

Μπορεί το σπίτι σας να ενοικιαστεί;

Μόνο και μόνο επειδή αποφασίσατε να δηλώσετε το σπίτι σας προς ενοικίαση, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως θα βρείτε άμεσα ενοικιαστή, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε περιοχή με υψηλή ζήτηση.

Αυτό διότι, ίσως το σπίτι σας να μην είναι κατάλληλο προς ενοικίαση και, άρα, ελκυστικό για τους δυνητικούς ενοικιαστές.

Για να το ξεκαθαρίσετε αυτό, απευθυνθείτε σε ένα μεσιτικό γραφείο, ώστε να πραγματοποιηθεί ανάλυση σχετικά με την καταλληλότητα της περιοχής και του σπιτιού σας για να ενοικιαστεί με ευκολία.

Πραγματοποιώντας ανακαίνηση στο σπίτι σας και επισκευάζοντας τυχόν βλάβες, κάνετε αυτόματα το σπίτι σας πιο φιλόξενο κι ελκυστικό,

Τι πρέπει να συμπεριλάβετε στο συμβόλαιο;

Το τελευταίο πράγμα στη λίστα των ερωτήσεων που πρέπει να κάνετε πριν προβείτε στην ενοικίαση του σπιτιού σας αφορά στο περιεχόμενο του συμβολαίου σας, ώστε η ενοικίαση να είναι δίκαιη και συμφέρουσα τόσο για εσάς, όσο και για τον ενοικιαστή σας.

Μην αρκεστείτε σε χειραψίες και φράσεις του τύπου “ο λόγος μου συμβόλαιο”. Ένα έγγραφο θα εγγυηθεί τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των δύο πλευρών. Ένα συμβόλαιο περιλαμβάνει τον τρόπο πληρωμής του ενοικίου (π.χ. μηνιαία κατάθεση), την προκαταβολή του μεσιτικού γραφείου, τη λήξη του συμβολαίου, ποιος είναι υπεύθυνος για την επιδιόρθωση ζημιών, ποιοι είναι οι κανόνες σε ό,τι αφορά τα παιδιά και τα κατοικίδια και οι όροι έξωσης.

Απευθυνόμενοι σε ένα μεσιτικό γραφείο και αγοράζοντας ένα μεσιτικό πρόγραμμα, μπορείτε να πληροφορηθείτε για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με πράγματα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν κατά την ενοικίαση της περιουσίας σας.

Ερωτήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και πολλά περισσότερα θα καταφέρουν να διαλευκάνουν το τοπίο για εσάς και να σας γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο, κόπο και χρήμα.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή