Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3η Γιορτή Μανιταριού μετά μουσικής και χορού!

Ποια συγκροτήματα συμμετέχουν

Η 3η Γιορτή Μανιταριού που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στις 28, 29 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, έχει πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και χορευτικών παραστάσεων.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 8.45 το βράδυ, η Σχολή Χορού «Χορός και Έκφραση» της Δήμητρα Κανάτα θα παρουσιάσει διάφορα χορευτικά δρώμενα. Η καταξιωμένη και ταλαντούχα Δήμητρα Κανάτα διδάσκει διάφορα είδη κλασσικού και σύγχρονου χορού, στη αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού σχολή της στην Καλαμπάκα και μαζί με την ομάδα της δημιουργούν ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Στις 9.30 το βράδυ, η Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», από το Μουσείο «Τσιτσάνης», που βρίσκεται στα Τρίκαλα θα παίξει τραγούδια κορυφαίων Τρικαλινών Δημιουργών του λαϊκού τραγουδιού (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Σαμολαδάς, Βίρβος, Κολοκοτρώνης). Η Ορχήστρα προσπαθεί μέσα από διάφορες δραστηριότητες να κρατήσει ζωντανή την παράδοση και να τιμά την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας και δίνει συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την Ορχήστρα θα πλαισιώνει και ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργίας κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο των Τρικάλων και της Θεσσαλίας αλλά σε Πανελλήνια και Παγκόσμια εμβέλεια.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, την αυλαία ανοίγουν, στις 9 .15 το βράδυ, οι «The Teasers». Οι Teasers δημιουργήθηκαν την Άνοιξη του 2015 στα Τρίκαλα με Ρετρό – Swing διάθεση, διασκευάζοντας γνωστές ξένες και ελληνικές επιτυχίες. Έχουν στο βιογραφικό τους επιτυχημένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και η ικανότητα να ξεσηκώνουν το κοινό τους σε κάθε live εμφάνιση είναι το μεγάλο τους ατού. Γύρω τους θα ελίσσονται οι χορευτές της Σχολής «Χορός και Έκφραση».

Στις 10.30 το βράδυ, οι «Manitarock» θα ανέβουν στη σκηνή. Στους Μανιταrock συμμετέχουν οι: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Δέσποινα Κλεισιάρη, Στέλιος Κώττας και Δήμος Κωνσταντινίδης. Πρόκειται για μια μουσική ιστορία με μανιτάρια και ροκ!

Ονομάστηκαν έτσι γιατί όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι μανιταρόφιλοι και κατά καιρούς συμμετείχαν σε ροκ μπάντες.

Ο Γιώργος είναι Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και η Δέσποινα Γραμματέας στο ίδιο σύλλογο και παίζουν αφιλοκερδώς σε όλες τις μανιταροεκδηλώσεις, όπου καλούνται, εντός και εκτός Ελλάδας. Η θεματογραφία του συγκροτήματος αφορά κυρίως την παραδοσιακή μουσική (Ηπείρου, Θράκης, Ιωνίας, Πόντου, Grecia Salentina, Βαλκανίων) αλλά και το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, χωρίς να λείπουν και εκτελέσεις ή διασκευές ροκ τραγουδιών. Θα πλαισιώνονται από το Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων, που θα είναι εκεί για να ξεσηκώσουν χορευτικά το κοινό!

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί, τα εξαιρετικά «Βγοτζάκια» θα παίξουν κρητικά τραγούδια.

Τα «Βγοντζάκια», που τα αποτελούν οι αδερφοί Βγόντζα, από την Ιεράπετρα Κρήτης και ζουν μόνιμα στην Αθήνα. Η αγάπη τους για την Κρητική μουσική και παράδοση, τους οδήγησε εδώ και τρία χρόνια, να ενώσουν τις φωνές και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να φτιάξουν ένα νεανικό Κρητικό γκρουπάκι, μαζί τους θα χορέψει κρητικούς χορούς ο Χορευτικος Όμιλος Τρικάλων, ο οποίος, στις 11 το πρωί, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή