Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 ευρωπαϊκές πόλεις με τον πιο εντυπωσιακό στολισμό

Το 2020 δεν ενδείκνυται για ταξίδια αλλά αν το δεις από τη θετική μεριά, έχεις την ευκαιρία να οργανώσεις με την ησυχία σου μια εκδρομή για τα επόμενα Χριστούγεννα. Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις είναι διάσημες για την ξεχωριστή τους εορταστική ατμόσφαιρα.

Σίγουρα, οι ζεστές στιγμές με τους αγαπημένους συγγενείς και φίλους, το οικογενειακό τραπέζι με τη γαλοπούλα και τα δώρα κάτω από το δέντρο είναι σταθερή αξία. Όμως, ένα ταξίδι είναι πάντα μια επένδυση και μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και αν διαθέτεις χαμηλό προϋπολογισμό.

Δες μερικές πόλεις που είναι διάσημες για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό τους και ξεκίνα να φτιάχνεις την travel list σου.

Ροβανιέμι, Φινλανδία

Η πόλη που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό του Άη Βασίλη είναι ιδανικός προορισμός για ένα παραμυθένιο ταξίδι. Το χιονισμένο τοπίο υποδέχεται πάρα πολλούς τουρίστες και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Φωτάκια παντού, βόλτες με έλκηθρο, ο Αρκτικός Κύκλος να προσφέρει απλόχερα μαγευτικό θέαμα, ενώ αν έχεις υπομονή να περιμένεις τις μεγάλες ουρές μπορείς να φωτογραφηθείς με τον Άη Βασίλη, τα ξωτικά του και να στείλεις στο ταχυδρομείο το γράμμα σου.

Πράγα, Τσεχία

Πολλοί Έλληνες που περνάνε τις μέρες των Χριστουγέννων στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, λένε ότι νιώθουν ότι δεν έφυγαν από τη χώρα τους, μιας και ακούνε παντού να μιλούν ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δημοφιλής προορισμός επειδή έχει τις διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές με τα μικρά ξύλινα σπιτάκια σε διάφορα σημεία της πόλης να θυμίζουν χωριό. Εκεί μπορείς να βρεις Χριστουγεννιάτικα στολίδια, να δοκιμάσεις τις ξακουστές σοκολάτες και να ζεσταθείς πίνοντας μια κούπα ζεστό κρασί με κανέλα και πορτοκάλι, το γνωστό και ως γκλουβάιν.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Όλο το χρόνο η αγγλική πρωτεύουσα συγκεντρώνει αμέτρητους τουρίστες αλλά τον Δεκέμβρη έχει την τιμητική της. Οι πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους από τέλη Οκτώβρη με τα σπίτια να κρεμούν στις εξώπορτες μεγάλα, εντυπωσιακά πράσινα στεφάνια και φωτάκια αναβοσβήνουν σε μπαλκόνια και αυλές. Σε κάθε γωνιά του Λονδίνου, αλλά και στις πιο μικρές πόλεις, Χριστουγεννιάτικες αγορές, πίστες για να κάνεις πατινάζ, λούνα παρκ με Αη Βασίλη και ξωτικά, ενώ στα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα δεις πανύψηλα εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Smart tip: Σε δημοφιλή σημεία όπως το Kew Gardens που φωτίζεται κάθε βράδυ με πάνω από ένα εκατομμύριο λαμπάκια, μπορείς να κλείσεις τη θέση σου ηλεκτρονικά. Έτσι, δεν θα περιμένεις σε μεγάλες ουρές.

 

Βιέννη, Αυστρία

Άλλος ένα κλασικός προορισμός για τις διακοπές σου σε μια πόλη με φινέτσα και έντονο άρωμα Χριστουγέννων. Εκτός από τις παραδοσιακές αγορές για να κάνεις τις αγορές σου και να δοκιμάσεις ζεστό κρασί, μηλίτη, ζαχαρωτά και λουκάνικα, μπορείς να απολαύσεις μια παράσταση στην ξακουστή Όπερα της Βιέννης (αφού έχεις κλείσει το εισιτήριό σου αρκετό καιρό πριν), να απολαύσεις ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής σε έναν καθολικό ναό, να δοκιμάσεις τις βιενέζικες σοκολάτες.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή