Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 λόγοι για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με γιόγκα

Η γιόγκα είναι ο πιο υπέροχος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας! Πρόσφατα ανακαλύψαμε την COYA, μια ελληνική ιστοσελίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στη γιόγκα, και αποφασίσαμε να μοιραστούμε 4 λόγους για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με γιόγκα.

1. Φροντίστε τον εαυτό σας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ξεκινάτε τη μέρα σας με γιόγκα είναι επειδή η άσκηση αυτή σας βοηθά να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Κάτι που ξεχνάμε πολλές φορές να κάνουμε καθώς μεγαλώνουμε, είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε εμάς. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ακόμη και ένοχοι που αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους, αλλά είναι σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα και την υγεία μας, ειδικά όταν πρόκειται να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Η γιόγκα βοηθά επίσης στη μείωση του στρες και του σωματικού πόνου, οπότε αν θέλετε να έχετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή, βάλτε τη γιόγκα στην πρωινή σας ρουτίνα!

2. Η πρωινή γιόγκα μειώνει το στρες

Μελέτες έχουν δείξει πως η εξάσκηση της γιόγκα το πρωί, για 20 λεπτά, βοηθά στη μείωση του στρες, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της διάθεσης. Ένα από τα βασικά οφέλη της γιόγκα είναι ότι βοηθά στο άνοιγμα της μπλοκαρισμένης ενέργειας που τροφοδοτεί τα όργανα, ώστε περισσότερο “τσι” να μπορεί να πάει στις προβληματικές περιοχές και να τις θεραπεύσει. Η γιόγκα συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης και ανακουφίζει από πονοκεφάλους.

3. Η γιόγκα σας βοηθά να μείνετε σε φόρμα

Ορισμένοι άνθρωποι, όταν ξυπνάνε το πρωί, λένε ότι νιώθουν νωθροί και εκτός φόρμας. Αν νιώθετε κι εσείς υποτονικοί, η πρωινή γιόγκα θα σας να ζεστάνει και θα βοηθήσει στην καλύτερη ροή του αίματος.

Για να αποκομίσει κανείς αυτά τα οφέλη από τη γιόγκα, πρέπει να αρχίσει να την εξασκεί για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε πρωί. Σε μερικούς αρέσει να ενσωματώνουν τη γιόγκα στο καθημερινό πρόγραμμα προπόνησής τους, όμως φροντίστε να δίνετε μια μέρα ξεκούρασης στους μυς, ώστε να μην πονέσουν ή σφίξουν υπερβολικά.

4. Η γιόγκα βοηθά στο άσθμα να αναπνέουν

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν ένα άτομο κάνει γιόγκα καθημερινά, μπορεί να μειώσει την ποσότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιεί για τον έλεγχο των κρίσεων άσθματος κατά 50%! Αυτό δείχνει πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι μερικές απλές στάσεις, ειδικά όταν εκτελούνται τακτικά.

Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σας, κάθε πρωί, μειώνετε τα επίπεδα άγχους, να βελτιώνετε τη διάθεσή σας και βοηθάτε την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σας. Αν κάποιο από αυτά τα οφέλη σας ακούγεται ελκυστικό ή αν ψάχνετε για μια νέα πρωινή ρουτίνα που θα κάνει τη ζωή σας πιο υγιεινή, η ενσωμάτωση της γιόγκα στο καθημερινό σας πρόγραμμα είναι η τέλεια λύση!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή