Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 πράγματα που χρειάζεται να τσεκάρεις πριν μπεις σε νέο σπίτι

Η μετακόμιση σε νέο σπίτι δε χρειάζεται απαραίτητα άγχος και πανικό. Μόνο καλή οργάνωση και προετοιμασία. Πριν μπεις στο νέο σου σπίτι, χρειάζεται να προσέξεις κάποια βασικά σημεία, ώστε να μη χρειαστεί να ασχοληθείς αργότερα με αυτά.

1. Λειτουργικότητα & Άνεση

Ο νέος χώρος χρειάζεται να είναι οργανωμένος και άνετος. Ακόμα, και αν σκοπεύεις να μείνεις σε στούντιο, η άνεση δε χρειάζεται να λείπει από το σπίτι σου. Τσέκαρε τη διαρρύθμιση του χώρου και έλεγξε με μία μεζούρα αν χωράει όλα σου τα έπιπλα, έτσι όπως τα έχεις φανταστεί.

Είναι κρίμα να έχεις διπλό κρεβάτι και να μην μπορεί να μπει λόγω πόρτας ή ντουλάπας!

Και μιας και είπαμε ντουλάπα, χρειάζεται να τσεκάρεις όλους τους αποθηκευτικούς χώρους που σου προσφέρει το νέο σπίτι. Τσέκαρε αν οι διαστάσεις που έχουν ντουλάπια κουζίνας, μπάνιου και ράφια είναι σωστές για τα πράγματα που διαθέτεις.

2. Ασφάλεια

Κάθε σπίτι, σε όποια περιοχή και να είναι, χρειάζεται να σου δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και χαλάρωσης. Σε αντίθετη περίπτωση θα νιώθεις συνέχεια άγχος και δε θα ξέρεις τι σου φταίει!

Τα ηλεκτρικά παντζούρια, τα κουφώματα αλουμινίου και η πόρτα ασφαλείας με μία δυνατή κλειδαριά, είναι απαραίτητα για να μπορείς να αράζεις μέσα στο σπίτι σου χωρίς ανησυχία.

3. Θέρμανση

Μαζί με την ασφάλεια, σημαντικό ρόλο σε ένα νέο σπίτι παίζει και η θέρμανση. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη, αν έχει γίνει μόνωση ταράτσας στο κτίριο, καθώς και το πως λειτουργεί η θέρμανση. Είναι αυτόνομη ή κεντρική, με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο; Αυτά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και στα μηνιαία κοινόχρηστα του σπιτιού, αλλά και στο να γνωρίζεις πόσο κρύο ή ζεστό θα είναι το σπίτι σου, χειμώνα- καλοκαίρι.

4. Σύνδεση στο διαδίκτυο

Πριν μπεις στο νέο σπίτι, τσέκαρε την ταχύτητα του ίντερνετ καθώς και το πόσο θα χρειαστεί να γίνει η σύνδεση στο σπίτι. Ιδανικά, προσπάθησε να εξασφαλίσεις την ολοκλήρωση της σύνδεσης, πριν περάσεις την πρώτη σου μέρα στον νέο χώρο. Δεν χρειάζεται να μείνεις χωρίς νετφλιξ, το πρώτο βράδυ μετά τη μετακόμιση!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να οργανώσεις όλα τα πράγματα που χρειάζεται να ελέγξεις πριν μπεις στο νέο σου σπίτι. Αν χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου ειδικού για την ανανέωση του χώρου σου, μπορείς να αναθέσεις την εργασία σου σε κάποιον από τους έμπειρους διακοσμητές της πλατφόρμας μας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή