Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

427 πρόστιμα «έκοψε» η Τροχαία σε μία ημέρα

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.352 άτομα και 1.270 οχήματα.

Προσήχθησαν 30 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 30.

Συγκεκριμένα 15 Έλληνες για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 4 Έλληνες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 Έλληνας και 1 Αλβανός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, 5 Αλβανοί, 1 Πακιστανός και 1 υπήκοος Μπανγκλαντές, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 1 Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για παραβίαση περιοριστικών όρων καθώς και 1  Έλληνες σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.

Βεβαιώθηκαν 427 παραβάσεις και συγκεκριμένα 414 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ήτοι 5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για αντικανονικούς ελιγμούς, 1 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 28 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 6 για ΚΤΕΟ, 124 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 8 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 5 για φθαρμένα ελαστικά και 223 λοιπές παραβάσεις), 4 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 2 παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και 7 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν 107 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων, 451,3 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, 14,1 γραμμάρια χασίς, 20,5 ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα βουπρενορφίνης.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.  

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή