45,5 εκατομμύρια ευρώ στην Καρδίτσα για COVID-19 και «Ιανό»

12 Dec 2020 Καρδίτσα

Ενισχύσεις ύψους 45.579.151 Ευρώ, διέθεσαν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους του Νομού Καρδίτσας τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας – Κοινωνικών Υποθέσεων, από την αρχή της πανδημίας του COVID-19, αλλά και αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο μετά το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού».

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο Υπουργείο Οικονομικών, οι πληρωμές που έγιναν μέχρι τώρα σε δικαιούχους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους της περιοχής μας έχουν ως εξής:

  • Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σύνολο ωφελούμενων φορολογούμενων8.240. Καταβλήθηκαν συνολικά 27.591.184 Ευρώ. Μ.Ο. 3.348,44 Ευρώ.
  • Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Σύνολο ωφελούμενων ΑΦΜ6.052. Καταβλήθηκαν συνολικά 4.121.774 Ευρώ.
  • Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού σε εργαζόμενους:Α) Σύνολο ωφελούμενων σε αναστολή 6.008. Β) Σύνολο ωφελούμενων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΝ-Εργασία» 14.602. Γ) Σύνολο ωφελούμενων στον τομέα τουρισμού 50.484. Καταβλήθηκαν συνολικά για Αποζημιώσεις Ειδικού Σκοπού 6.073.859 Ευρώ.

Σε ότι αφορά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι πληρωμές που έγιναν είναι οι παρακάτω:

Σε αναστολές 7.356.360 Ευρώ. Σε Δώρα Πάσχα 370.888,62 Ευρώ. Σε μονομερείς ενισχύσεις τουρισμού 50.484 Ευρώ. Σε εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ-Εργασία» 14.601,81 Ευρώ.

Καταβλήθηκαν συνολικά 7.792.334,43 Ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ

Σε σχετική δήλωσή του ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για άμεση στήριξη των Καρδιτσιωτών, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα και ολόκληρός ο κόσμος λόγω της φονικής πανδημίας του COVID-19. Επιπλέον, πλήρως ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην πρωτοφανή δοκιμασία που υπέστη ο Νομός μας από τον τυφώνα «Ιανό», έσκυψαν πάνω στα τεράστια προβλήματά του και μέσα σε χρόνο ρεκόρ, με καίριες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ξεπέρασαν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και κρατικές δυσλειτουργίες δεκαετιών, για να βοηθήσουν άμεσα τους συμπολίτες που είχαν ανάγκη. Το έκαναν διότι αυτό είναι το ήθος της νέας διακυβέρνησης και επειδή αυτό επιτάσσει το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον σκληρό αγώνα να σταθεί η Πατρίδα όρθια μέσα στα δεινά της μένουσας πανδημίας, αλλά και να βρεθεί στην πλευρά των νικητών της όταν αυτή παρέλθει. Ενδυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την κοινή προσπάθεια για γρήγορη επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, με συνεργασία και συνεχείς παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση, ώστε ο Ν. Καρδίτσας να παίρνει αυτά που δικαιούται και αξίζει».

admins
Author: admins

Share:
Απεβίωσε η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι σε ηλικία 53 ετών

Απεβίωσε η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι σε ηλικία 53 ετών

Η πρωταγωνίστρια του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» έχασε τη μάχη με τον καρκίνο …
Θερινό πενθήμερο στα Τρίκαλα από 20 Ιουλίου

Θερινό πενθήμερο στα Τρίκαλα από 20 Ιουλίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει την εφαρμογή θερινού ωραρίου για τα καταστήματα από 20 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου 2024 …
Μαζική εξόρμηση Θεσσαλών στις παραλίες της Λάρισας για να ξεφύγουν από τον καύσωνα

Μαζική εξόρμηση Θεσσαλών στις παραλίες της Λάρισας για να ξεφύγουν από τον καύσωνα

Χιλιάδες Θεσσαλοί εγκαταλείπουν την πόλη τους, για τον Αγιόκαμπο Λάρισας, εν μέσω 40άρηδων θερμοκρασιών …
Συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και ΥΕΘΑ

Συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και ΥΕΘΑ

Συμφωνία για επέκταση της ΣΜΥ και δημιουργία χώρων αναψυχής στα Τρίκαλα …