Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

Το μοναδικό Φεστιβάλ που συνδυάζει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα χωρίς τους διάφορους «χορηγούς» και «σπόνσορες»

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Οι εκδηλώσεις «στήνονται» με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά, τη φαντασία και το κέφι μελών και φίλων της ΚΝΕ, χωρίς χορηγούς και εταιρείες , χρησιμοποιώντας τα “υλικά” της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας, της εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Το Φεστιβάλ είναι τρόπος άμεσης επικοινωνίας με τη νεολαία, που σήμερα δέχεται πιο έντονα την προσπάθεια χειραγώγησης από την άρχουσα τάξη, στην κατεύθυνση αποστροφής κάθε τι του συλλογικού και αγωνιστικού.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε νέο που προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, την δουλειά και την ζωή του και του λέμε:

Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!…” τον Σοσιαλισμό!». Αυτό είναι και το σύνθημα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Η ΚΝΕ πραγματοποιεί ένα μεγάλο κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Γιατί όλοι εμείς οι νέοι που…

…δεν συμβιβαζόμαστε, στον 21ο αιώνα, με την εκμετάλλευση και την αδικία! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τη μερική απασχόληση από τη μία και τις πολλές ώρες δουλειάς από την άλλη, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου.

…δεν αποδεχόμαστε όλα αυτά που το σύστημα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως φυσιολογικά και δεδομένα! Δεν είναι δεδομένο να μην μπορούμε να ονειρευόμαστε, να προσπαθούμε να χωρέσουμε τις προσδοκίες μας για τη ζωή στο πλαίσιο του “εφικτού” που μας παρουσιάζουν σαν ρεαλισμό!

Σήμερα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να ζήσουμε αλλιώς! Να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας, ο Σοσιαλισμός, που η εξέλιξη της τεχνολογίας, της επιστήμης, η παραγωγικότητα της εργασίας δεν θα εξυπηρετούν το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας! Ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει σήμερα δεν είναι αμετάβλητος, μπορεί να αλλάξει! Αυτό όμως προϋποθέτει και τη δική μας επαναστατική πάλη!

…γι’ αυτό επιλέγουμε και συμμετέχουμε στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Γι’ αυτό αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να ανοίγουμε καθημερινά το δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας

Στις φετινές εκδηλώσεις ξεχωρίζει το πλούσιο και αναβαθμισμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταξιωμένους μουσικούς.

Το συναυλιακό πρόγραμμα θ’ ανοίξει  μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ , όπου θα επιμεληθούν Τρικαλινοί καλλιτέχνες μαζί με μαθητές της περιοχής μας.

Στη συνέχεια θ’ ακολουθήσουν μεγάλες συναυλίες από τους Χρήστο Θηβαίο , Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη  

Εκτός του καλλιτεχνικού προγράμματος στο χώρο του Φεστιβάλ θα εξελιχθούν πολύμορφες δραστηριότητες όπως εκθέσεις, θεματικά στέκια , τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 στο χώρο του πάρκου , ενώ στην πολιτική συγκέντρωση του φεστιβάλ θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή