Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

47η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Κυπριακό και πανδημία τα κυρίαρχα θέματα

Στην αποψινή εκδήλωση για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, οι καλεσμένοι ήταν λιγοστοί, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, οι τόνοι χαμηλοί και τα υγειονομικά μέτρα ιδιαίτερα αυστηρά. Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, στο Προεδρικό Μέγαρο, με επιφανείς προσωπικότητες, ανάμεσά τους άνθρωποι από τους χώρους των Γραμμάτων και Τεχνών, πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, αλλά και άτομα της απλής καθημερινότητας, τα οποία μάλιστα έλαβαν τιμητικές διακρίσεις για το σύνολο της προσφοράς τους, στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην έννοια της Δημοκρατίας και τη βαρύτητα που έχει η σημασία της από την ημέρα που καθιερώθηκε μέχρι σήμερα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η φιλελεύθερη δημοκρατία δεν αποτελεί για τους Έλληνες απλά μια πολιτειακή σύμβαση, αλλά βίωμα καθημερινό, πολιτικό και προσωπικό. Σήμερα είναι μια ημέρα τιμής για τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Αφιερωμένη σε εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν με τη δικτατορία και διακινδύνευσαν ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία όλων μας. Η μνήμη και το παράδειγμά τους μαρτυρούν ότι η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη. Η αποκατάστασή της, τον Ιούλιο του 1974, στάθηκε το εφαλτήριο για την επούλωση των πληγών του παρελθόντος, την ομαλότητα και την ευημερία μας».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, επισημαίνοντας την ανάγκη καταβολής κάθε προσπάθειας για την επίλυσή του, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ενώ τόνισε ότι η Ελληνική συμπαράσταση στην Κύπρο είναι απόλυτη, το ίδιο και η αποφασιστικότητα απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα.

Τέλος, εκτενή αναφορά έκανε στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι εφόσον το τέταρτο κύμα εμφανίζεται ακόμη πιο μεταδοτικό, αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα και την επείγουσα ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το τέλος της πανδημίας δεν είναι πια ζήτημα καλής τύχης ή μεταφυσικής, αλλά δική μας επιλογή και ευθύνη, κατέληξε.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή