Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Τι θα συμβεί στην Ασκληπιού;

Με αφορμή τη στάση προς τα ζώα επιχειρείται να ξυπνήσει η τρυφερότητα στις καρδιές των παιδιών

Πρωτοβουλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας αναλαμβάνουν την 4η Απριλίου σχολεία της περιοχής των Τρικάλων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.  Στο πλαίσιο της ημέρας λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε για πρώτη φορά την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας κι έτσι ήδη προγραμματίζονται σχετικές δράσεις εκτός και εντός σχολείων.

Το 6ο Γυμνάσιο θα κάνει τη διαφορά από ό,τι φαίνεται, μιας και όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, πέρα από τις δράσεις στο σχολείο, ανέλαβε να φέρει εις πέρας ενημερωτική καμπάνια στον πεζόδρομο της Ασκληπιού με τους μαθητές και μαθήτριες σε πρώτο πλάνο. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Ζάντζος, από το πρωί της 4ης Απριλίου, θα ενημερώνουν τους περαστικούς όσον αφορά το νομικό πλαίσιο γύρω από τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα και την προστασία τους, αλλά και θα προωθούν την αξία της υιοθεσίας ενός αδέσποτου.

Το ζητούμενο βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι αφενός μαθητές και μαθήτριες να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα ζώα αλλά και να αναπτύξουν την τρυφερότητά τους απέναντι σε όλο το φάσμα της κοινωνικής τους στάσης.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή