Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 οφέλη από την ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου

Όποιος μένει στο σπίτι του για πάνω από 10 χρόνια, έρχεται η στιγμή που σκέφτεται την ανακαίνιση. Η αρχή μπορεί να γίνει με το βάψιμο ή κάτι πιο πρωτοποριακό όπως αλλαγή σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, γκρέμισμα τοίχων για εξοικονόμηση χώρου, κλπ.

Παρά το κόστος, αποτελεί μια σημαντική επένδυση που ανεβάζει την αξία του σπιτιού και προσφέρει αέρα ανανέωσης. Πιο συγκεκριμένα:

Λειτουργικότητα

Η ανακαίνιση κουζίνας έχει πολλαπλά οφέλη για τον ιδιοκτήτη αφού είναι ο χώρος με τις περισσότερες χρήσεις. Εκεί ετοιμάζεται το φαγητό και συγκεντρώνεται η οικογένεια από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για να απολαύσει τα γεύματα. Είναι ένα δωμάτιο που περνάνε οι ένοικοι πολλές ώρες και πρέπει να είναι άνετο, καθαρό και φωτεινό. Μερικά ντουλάπια στον τοίχο, ακόμα και ράφια, είναι μια έξυπνη λύση για να αποκτήσει το σπίτι μεγαλύτερη χωρητικότητα. Υλικά όπως ο γρανίτης, το μάρμαρο, το ανακυκλωμένο γυαλί, τα πλακάκια, το αλουμίνιο και άλλα είναι ιδανικά για να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αλλαγή του πάγκου που πάντα πρέπει να είναι λειτουργικός και ευρύχωρος.

Μοντέρνα όψη

Στα περιοδικά και τις ιστοσελίδες διακόσμησης οι φωτογραφίες με σύγχρονα έπιπλα και έντονα χρώματα στους τοίχους κερδίζουν τα βλέμματα. Διχρωμίες στους τοίχους, μαύρο, έντονο κόκκινο, ολόλευκο, το σοφιστικέ γκρι, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις από τους διακοσμητές για ριζική αλλαγή αισθητικής.

Αν το σπίτι είναι στην επαρχία, τότε το γαλάζιο και το πράσινο είναι ψηλά στη λίστα για υποψήφια χρώματα στον τοίχο.

Λύση σε προβλήματα

Αν στάζουν οι βρύσες, αν οι ηλεκτρικές συσκευές καίνε πολύ ρεύμα και αν δυσλειτουργούν κάποιες συσκευές, τότε η ανακαίνιση είναι απαραίτητη για να επισκευαστεί ό,τι χρειάζεται. Χρειάζεται καταγραφή έτσι ώστε να επικεντρώνεσαι κάθε φορά σε ένα δωμάτιο και να επιδιορθώνεις τα προβλήματά του. Για παράδειγμα αν προχωρήσεις σε ανακαίνιση μπάνιου, είναι καλή στιγμή να αλλάξεις τις μπαταρίες, το καζανάκι, να τοποθετήσεις ένα ντουλάπι μπάνιου και ό,τι άλλο χρειαστεί για να γίνει λειτουργικό.

Οικολογικός τρόπος ζωής

Η εξοικονόμηση ενέργειας για το καλό του πλανήτη αλλά και για να δεις μείωση στην κατανάλωση ρεύματος είναι ένας πολύ καλός λόγος για να αλλάξεις κάποια πράγματα στο σπίτι. Τα παλιά σπίτια δεν είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον είτε με τα υδραυλικά που είναι παλιάς τεχνολογίας είτε με τις λάμπες που καταναλώνουν πολύ περισσότερο ηλεκτρικό από όσο θα έπρεπε. Είναι ένα πολύ θετικό μάθημα και προς τα μικρά παιδιά να νοιάζονται για το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν.

Περισσότερο φως

Βάλε μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο φως μπορείς. Σε κανέναν δεν αρέσει να ζει σε ένα σκοτεινό, σπίτι όπου ακόμα και τη μέρα χρειάζεται να ανάψει φως για να δει. Ένα παράθυρο στο μπάνιο ή την κουζίνα, αφήνει τον φρέσκο αέρα και τον ήλιο να μπει στο σπίτι και να κάνει την ατμόσφαιρα πιο ευχάριστη και πιο υγιεινή. Επίσης, ειδικά στο μπάνιο, θα εμποδίσει την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή