5 οφέλη από την ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου

9 Nov 2020 Ελλαδα

Όποιος μένει στο σπίτι του για πάνω από 10 χρόνια, έρχεται η στιγμή που σκέφτεται την ανακαίνιση. Η αρχή μπορεί να γίνει με το βάψιμο ή κάτι πιο πρωτοποριακό όπως αλλαγή σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, γκρέμισμα τοίχων για εξοικονόμηση χώρου, κλπ.

Παρά το κόστος, αποτελεί μια σημαντική επένδυση που ανεβάζει την αξία του σπιτιού και προσφέρει αέρα ανανέωσης. Πιο συγκεκριμένα:

Λειτουργικότητα

Η ανακαίνιση κουζίνας έχει πολλαπλά οφέλη για τον ιδιοκτήτη αφού είναι ο χώρος με τις περισσότερες χρήσεις. Εκεί ετοιμάζεται το φαγητό και συγκεντρώνεται η οικογένεια από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για να απολαύσει τα γεύματα. Είναι ένα δωμάτιο που περνάνε οι ένοικοι πολλές ώρες και πρέπει να είναι άνετο, καθαρό και φωτεινό. Μερικά ντουλάπια στον τοίχο, ακόμα και ράφια, είναι μια έξυπνη λύση για να αποκτήσει το σπίτι μεγαλύτερη χωρητικότητα. Υλικά όπως ο γρανίτης, το μάρμαρο, το ανακυκλωμένο γυαλί, τα πλακάκια, το αλουμίνιο και άλλα είναι ιδανικά για να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αλλαγή του πάγκου που πάντα πρέπει να είναι λειτουργικός και ευρύχωρος.

Μοντέρνα όψη

Στα περιοδικά και τις ιστοσελίδες διακόσμησης οι φωτογραφίες με σύγχρονα έπιπλα και έντονα χρώματα στους τοίχους κερδίζουν τα βλέμματα. Διχρωμίες στους τοίχους, μαύρο, έντονο κόκκινο, ολόλευκο, το σοφιστικέ γκρι, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις από τους διακοσμητές για ριζική αλλαγή αισθητικής.

Αν το σπίτι είναι στην επαρχία, τότε το γαλάζιο και το πράσινο είναι ψηλά στη λίστα για υποψήφια χρώματα στον τοίχο.

Λύση σε προβλήματα

Αν στάζουν οι βρύσες, αν οι ηλεκτρικές συσκευές καίνε πολύ ρεύμα και αν δυσλειτουργούν κάποιες συσκευές, τότε η ανακαίνιση είναι απαραίτητη για να επισκευαστεί ό,τι χρειάζεται. Χρειάζεται καταγραφή έτσι ώστε να επικεντρώνεσαι κάθε φορά σε ένα δωμάτιο και να επιδιορθώνεις τα προβλήματά του. Για παράδειγμα αν προχωρήσεις σε ανακαίνιση μπάνιου, είναι καλή στιγμή να αλλάξεις τις μπαταρίες, το καζανάκι, να τοποθετήσεις ένα ντουλάπι μπάνιου και ό,τι άλλο χρειαστεί για να γίνει λειτουργικό.

Οικολογικός τρόπος ζωής

Η εξοικονόμηση ενέργειας για το καλό του πλανήτη αλλά και για να δεις μείωση στην κατανάλωση ρεύματος είναι ένας πολύ καλός λόγος για να αλλάξεις κάποια πράγματα στο σπίτι. Τα παλιά σπίτια δεν είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον είτε με τα υδραυλικά που είναι παλιάς τεχνολογίας είτε με τις λάμπες που καταναλώνουν πολύ περισσότερο ηλεκτρικό από όσο θα έπρεπε. Είναι ένα πολύ θετικό μάθημα και προς τα μικρά παιδιά να νοιάζονται για το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν.

Περισσότερο φως

Βάλε μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο φως μπορείς. Σε κανέναν δεν αρέσει να ζει σε ένα σκοτεινό, σπίτι όπου ακόμα και τη μέρα χρειάζεται να ανάψει φως για να δει. Ένα παράθυρο στο μπάνιο ή την κουζίνα, αφήνει τον φρέσκο αέρα και τον ήλιο να μπει στο σπίτι και να κάνει την ατμόσφαιρα πιο ευχάριστη και πιο υγιεινή. Επίσης, ειδικά στο μπάνιο, θα εμποδίσει την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας.

admins
Author: admins

Share:
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συμμετείχε στην παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συμμετείχε στην παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συμμετείχε, ως επίσημο προσκεκλημένος, στην παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 …
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Μονόδρομος η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Μονόδρομος η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Σε άμεσο κίνδυνο επιβολής υψηλών προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα …
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι υποδέχεται και το σχολικό έτος 2024-25 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και …
Όμορφη θερινή γιορτή στην «Παραμυθούπολη» του Δήμου Τρικκαίων

Όμορφη θερινή γιορτή στην «Παραμυθούπολη» του Δήμου Τρικκαίων

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του βρεφικού σταθμού «Παραμυθούπολη», στον χώρο του σταθμού …