Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 συμβουλές ανακαίνισης για να κερδίσεις τις εντυπώσεις των ενοικιαστών!

Τι παρατηρεί πρώτα ο υποψήφιος ενοικιαστής όταν “μπαίνει” σε μια αγγελία; Πώς θα τραβήξει το σπίτι σου την προσοχή των ενδιαφερόμενων;

Υπάρχουν ορισμένα σημεία-κλειδιά που, τόσο εσύ, όσο και ένας υποψήφιος ενοικιαστής, θα προσέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού. Έχεις αναρτήσει αμέτρητες αγγελίες για την ενοικίαση του σπιτιού σου και αναρωτιέσαι γιατί δεν έχει χτυπήσει ακόμα το τηλέφωνο; Θέλεις το ενοίκιο να καλύπτει ορισμένα βασικά σου έξοδα; Ανακαλύψαμε ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που αλλάζουν την εικόνα του σπιτιού και σου τα παρουσιάζουμε!

Τι βλέπουν οι ενοικιαστές σε ένα σπίτι;

#1. Ανακαίνιση μπάνιου

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ένα μοντέρνο και σύγχρονο μπάνιο πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις. Ακόμη και αν το σπίτι σου είναι αρκετά παλιό, η ανακαίνιση του μπάνιου θα του δώσει πολλούς έξτρα πόντους στη μάχη της ενοικίασης. Δεν θα μπορούσαμε, συνεπώς, να μην συμπεριλάβουμε στις συμβουλές ανακαίνισης μας την ανανέωση αυτού του χώρου ή τη μεγένθυση του, εφόσον είναι αναγκαίο. Δεν χρειάζεται να επενδύσεις μια περιουσία για να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει νεότερο. Μερικές μικρές αλλαγές είναι αρκετές για να του χαρίσουν την ανανέωση που χρειάζεται!

#2. Eυάεροι & Ευήλιοι χώροι

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία, που πρέπει να προσέξεις, είναι τα συναισθήματα που θέλεις να καλλιεργούνται, μόλις ανοίγει η πόρτα της εισόδου. Ακόμη και όταν βλέπει κανείς το σπίτι σου από φωτογραφίες, θα πρέπει να νιώθει ότι ο χώρος είναι ανοιχτός προς το εξωτερικό περιβάλλον και ότι λούζεται από φως. Οι σκοτεινοί χώροι δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα στο μεγαλύτερο μέρος των υποψήφιων ενοικιαστών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να “μεγεθύνεις” οπτικά τους χώρους τους σπιτιού σου. Η πιο εύκολη και οικονομική λύση είναι να τοποθετήσεις τα “σημεία-κλειδιά” κάθε δωματίου δίπλα ή κάτω από παράθυρα.

#3. Εξωτερικό περιβάλλον

Το εξωτερικό περιβάλλον μιας κατοικίας, είτε πρόκειται για διαμέρισμα, είτε για μια μονοκατοικία, είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζει κανείς όταν επισκέπτεται ένα σπίτι. Η πρώτη εικόνα, που θα σχηματίσει ο ενοικιαστής, επομένως, βασίζεται στην «εξωτερική εμφάνιση” του σπιτιού σου. Αν θέλεις, λοιπόν, να κάνει καλή εντύπωση, μην αμελήσεις να περιποιηθείς τον περιβάλλοντα χώρο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το τελευταίο βάψιμο των εξωτερικών τοίχων; Ήρθε η ώρα να πιάσεις δουλειά! Επίσης, μην ξεχάσεις να στολίσεις τη βεράντα ή τον κήπο σου με λίγο “πράσινο”. Τα λουλούδια, τα φυτά και η κηπουρική είναι από τις πιο οικονομικές και εύκολες συμβουλές ανακαίνισης που μπορείς να ακολουθήσεις!

#4. Ανακαίνιση κουζίνας

Στις συμβουλές ανακαίνισής μας, μετά το μπάνιο έχει θέση η κουζίνα. Ο χώρος της κουζίνας είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές δωμάτιο του σπιτιού και η ανανέωση του είναι εξίσου σημαντική με εκείνη του μπάνιου. Προτού ξεκινήσεις να ανακαινίζεις την κουζίνα του σπιτιού σου, να σκέφτεσαι πάντα τη σχέση μεταξύ κόστους και οφέλους. Δεν χρειάζεται να επιλέξεις τα ακριβότερα υλικά της αγοράς, αν πιστεύεις ότι δεν πρόκειται να ανακτήσεις τα χρήματα από το ενοίκιο. Ακόμα και μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να αλλάξουν εξ ολοκλήρου την όψη της κουζίνας σου.

#5. Eνεργειακά Κουφώματα

Τα ενεργειακά κουφώματα έχουν αναδειχθεί σε προαπαιτούμενο για όλα τα σύγχρονα σπίτια. Παλιά ξύλινα κουφώματα και φθηνές κατασκευές αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για πολλούς λόγους. Εκτός από τον προφανή, που είναι η ασφάλεια και η εμφάνιση του σπιτιού, τα ενεργειακά κουφώματα συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση χρημάτων, αφού μειώνουν τις ανάγκες για θέρμανση και ψύξη έως και κατά 25%. Επίσης, έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, επομένως, θα τα απολαμβάνεις και εσύ αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να κρατήσεις το σπίτι για εσένα και την οικογένεια σου.

Θέλεις να κάνεις μερικές μικρές ή μεγάλες αλλαγές που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου; Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr και πάρε άμεσα προσφορές για να κάνεις όλες τις επιθυμίες σου πραγματικότητα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή