515 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια ημέρα

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.231 άτομα και 1.263 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 18 άτομα.

Παράλληλα, συνελήφθησαν 22 άτομα και συγκεκριμένα:

–    17 άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

–    1 άτομο για το αδίκημα της κλοπής.

–    1 άτομο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

–    3 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, φοροδιαφυγής, επιταγών, εργατικής νομοθεσίας, ανασφάλιστου οχήματος, καθώς και για το αδίκημα της απάτης.

Βεβαιώθηκαν 517 παραβάσεις και συγκεκριμένα 515 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (9 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 8 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 6 για ΚΤΕΟ, 108 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 7 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για μέθη, 361 λοιπές παραβάσεις),  1 παράβαση του αδικήματος της κλοπής και 1 παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.  
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή