Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

54 πυροσβέστες εκτός ΕΜΑΚ επειδή δεν εμβολιάστηκαν

Εκτός ΕΜΑΚ βρέθηκαν 54 συνολικά πυροσβέστες από όλη την χώρα, επειδή δεν εμβολιάστηκαν μέχρι το χρονικό όριο που είχε επιβληθεί, το οποίο έληξε τέλος Ιουνίου αλλά πήρε μια παράταση έως τέλος Ιουλίου. Κατόπιν τούτου, με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες αυτοί από 8 ΕΜΑΚ, απομακρύνθηκαν και θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Ακολούθως, ας σημειωθεί ότι σε περίπτωση που αποφασίσουν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό και πραγματοποιήσουν την 1η δόση, τότε θα μπορούν, εάν το θελήσουν, να επιστρέψουν στην ΕΜΑΚ. Στο μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασή τους προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί, η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η πόρτα της ΕΜΑΚ είναι πάντα ανοιχτή για όποιους από τους 54 πυροσβέστες, συνολικά, που έχουν μετακινηθεί σε άλλη Υπηρεσία, εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και θέλουν να επιστρέψουν. Λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής των μελών της ΕΜΑΚ, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν εμβολιαστεί. Από την μεγαλύτερη των ΕΜΑΚ, αυτή της Αττικής, έχουν μετακινηθεί συνολικά 19 άτομα και από 5 κατά μέσο όρο από τις άλλες, εκτός από αυτές των Ιωαννίνων που έχουμε 2 μετακινήσεις και από 1 σε Λάρισα και Λαμία. Όποιος εμβολιαστεί και επιθυμεί να επιστρέψει, τότε αυτό θα γίνει άμεσα. Σημειώστε ότι όλοι μετακινήθηκαν εντός του νομού όπου υπηρετούν ή όπου αλλού επιθυμούσαν».

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή