Τα νέα της πόλης

585.000 € για τη λαϊκή αγορά από το Δήμο Τρικκαίων

Νέα όψη δίνεται στο κέντρο των Τρικάλων και ειδικότερα στη λαϊκή αγορά

12 Apr 2019
585.000 € για τη λαϊκή αγορά από το Δήμο Τρικκαίων

Νέα όψη δίνεται στο κέντρο των Τρικάλων και ειδικότερα στη λαϊκή αγορά. Ο Δήμος Τρικκαίων, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, έχοντας ξεπεράσει σκόπελο με τεχνικό ζήτημα που ανέκυψε και έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα, προχωρά.

Προχωρά και αλλάζει ένα από τα δύο μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης. Αυτό της λαϊκή αγοράς, που επί χρόνια παρέμενε αγκάθι και σημείο τριβής και εντάσεων, ανάμεσα σε συμπολίτες.

Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για όλους, καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες και τους παραγωγούς, διευκολύνσεις και βελτίωση του κυκλοφοριακού. Η συνεργασία για μια καλύτερη πόλη, επετεύχθη μέσω διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν με τους φορείς και τους πολίτες, σε διά ζώσης συναντήσεις και από την ιστοσελίδα του Δήμου.
Πλέον, αφού λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα, απομένει η δημοπράτηση του έργου.

Τι θα γίνει στη λαϊκή

Ο Δήμος Τρικκαίων θα δώσει από δικούς του πόρους 380.730€ (όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο) και θα ενισχυθεί με 204.270 € από το «Πράσινο Ταμείο». Αυτή η απόφαση έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Πρόκειται τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του εν λόγω Ταμείου.

Τα χρήματα θα δοθούν για:

α) Επέκταση πλακοστρώσεων πλακοστρώσεις σε όλες τις νησίδες, δημιουργώντας άνετα πεζοδρόμια πλάτους 5-5,35 μ., με νέες πλάκες μωσαϊκού τύπου.
β) Τοπικές διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις. Εξασφαλίζονται χώροι στάθμευσης και ενοποίηση των πεζοδρομίων επί της οδού Πλούτωνος, με την οποία θα διασφαλίζεται και η διέλευση των οχημάτων στο σημείο αυτό.
γ) Ενοποίηση των τριών νησίδων και κατάργηση του εγκάρσιου δρόμο, με νέα πλατεία, που δίνει τη δυνατότητα και για άλλες χρήσεις (περιοδικές εκθέσεις, δρώμενα πολιτισμού και αναψυχής) στις ώρες μη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
δ) Διευθέτηση του χώρου των πάγκων των παραγωγών, που θα είναι πλέον ενιαίοι .

newsroom
Author: newsroom

Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα..