Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση Νοτιοδυτικής Ελλάδας για τον καρκίνο

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή της 5ης Μετεκπαιδευτικής Συνάντησης Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για τον καρκίνο, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2019 στο Παλαιό Πτωχοκομείο Royal Theater της Πάτρας.

Η φετινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια επιτυχημένων Μετεκπαιδευτικών Συναντήσεων που φέρουν τη σφραγίδα της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν. Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας».

Το θέμα της 5η Μετεκπαιδευτικής Συνάντησης είναι: «Εξατομικεύοντας τον στόχο». Εξέχουσες προσωπικότητες, τόσο από τον ειδικό χώρο της Ογκολογίας, όσο και από την κοινωνία την ίδια, φιλοδοξούν να αναπτύξουν κάθε πτυχή αυτού του ζητήματος που απασχολεί την ευρύτερη κοινότητα.

«Η αλματώδης πρόοδος της επιστήμης, με τη μεταφραστική έρευνα, που οδηγεί σήμερα στην ανίχνευση νέων δεικτών και προσδιορίζει τη μεγάλη ετερογένεια των όγκων, μας οδήγησε στην υλοποίηση της εξατομικευμένης ιατρικής ή ιατρικής ακριβείας, που σημαίνει αναγνώριση των στόχων και πολλές θεραπευτικές επιλογές, που είναι πλέον προσωποποιημένες» επισημαίνει η Πρόεδρος της Οργανωτικής&Επιστημονικής Επιτροπής Αθηνά Χριστοπούλου, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας και Υπεύθυνη της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν. Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας».

«Η προώθηση και η υιοθέτηση της εξατομικευμένης ιατρικής προς όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας είναι επιτακτική ανάγκη. Η καινοτομία είναι πλέον μονόδρομος. Η επιλογή του ενδεδειγμένου φαρμάκου, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις των χειρουργικών και ακτινοθεραπευτικών τεχνικών, τη σωστή στιγμή και στον κατάλληλο ασθενή, εγγυάται την αυξημένη αποτελεσματικότητα της εκάστοτε θεραπείας και σώζει ζωές».

Στην επιστημονική αυτή συνάντηση, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό διαφορετικών ειδικοτήτων θα ανταλλάξουν απόψεις, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, για όλες τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στον χώρο της ογκολογίας.

Οι εργασίες της διήμερης επιστημονικής συνάντησης θα ξεκινήσουν στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα δοθεί το βήμα και στους ειδικευόμενους Παθολόγους-Ογκολόγους, στους νοσηλευτές, στους φοιτητές ιατρικής, βιολογίας και φαρμακευτικής, καθώς και στους εκπροσώπους των Συλλόγων ασθενών.

Στρογγυλό Τραπέζι: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Πολυτέλεια ή ανάγκη»

Όπως σε κάθε αντίστοιχη διοργάνωση, και φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό. Σημαντικές προσωπικότητες θα συζητήσουν για την καινοτομία απαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα εάν πρόκειται για πολυτέλεια ή ανάγκη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 – 20:30.

Συμμετέχουν οι:

Βασίλης Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός Υγείας

Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας

Πάρις Κοσμίδης, Παθολόγος–Ογκολόγος, Δ/ντής, Β΄ Παθολογική – Ογκολογική Κλινική, Δ.Θ.Κ.Α «Υγεία»

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Δημοσιογράφος

Ιωάννης Μπουκοβίνας, MD, PhD, PharmaD, Παθολόγος – Ογκολόγος,
Επιστ. Υπεύθυνος, Ογκολογική Μονάδα Βιοκλινικής, Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπλ. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο
Πελοποννήσου, Αναπλ. Δ/ντής, ISE Enterprise – Ομάδα Έρευνας Τεχνολογιών Υγείας

ΝίκοςΧατζηνικολάου, HeadofPfizerOncologyGreece, Cyprus, Malta, ΜέλοςΔ.Σ

Άννα Μαστοράκου, Πυρηνικός Ιατρός, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΙΣ

Γεώργιος Πατρινός, Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής & Εξατομικευμένης Θεραπείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικός Εκπρόσωπος, Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων

Γεώργιος Καπετανάκης, Γραμματέας ΔΣ Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ

 

Την τιμητική Ομιλία στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης της Συνάντησης θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ ο οποίος, εν όψει της επικείμενης ανέγερσης του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτύξει το θέμα: «ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή