Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

60 νέοι Ευρωπαίοι στη Λίμνη Λογγά στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+

60 νέοι άνθρωποι από όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ERASMUS+ επισκέφτηκαν περιοχές του Δήμου Μετεώρων και γενικότερα του νομού Τρικάλων.

Τους εξήντα νέους υποδέχτηκαν στη Λίμνη Λογγά η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Αθλητισμού Πηνελόπη Μαγκούρα, ο Αντιδήμαρχος Τομέα Γ’ Βασιλικής – Τυμφαίων Παραγωγικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Αντώνης Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σωκράτης Γκόγκος και ο Ειδικός Συνεργάτης Τουρισμού Χρήστος Ζώρος.

Η κα Μαγκούρα καλωσόρισε τους νέους και ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Προγράμματος για την μεγάλη τιμή που έκαναν και συμπεριέλαβαν το Δήμο Μετεώρων στους τόπους επίσκεψής τους.

Ανέφερε ότι αποτελεί μια ουσιαστική δράση εξωστρέφειας για την περιοχή μας και ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι μέσω της δράσης αυτής προβάλλεται ένας μαγευτικός για την περιοχή μας τόπος που είναι η Λίμνη Λογγά.

Η Αντίδημαρχος Τουρισμού Αθλητισμού σημείωσε ότι «ακόμη μια δέσμευση του Δημάρχου κ. Λευτέρη Αβραμόπουλου γίνεται πράξη με την ανάδειξη τοποσήμων του Δήμου μας όπως η Λίμνη Λογγά».

Οι εξήντα νέοι άνθρωποι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προέρχονται από την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία  την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικολογική ευαισθητοποίηση και στην κλιματική κρίση.

Στόχος είναι η ενεργή συμμετοχική κοινωνική συμπερίληψη, η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αρχών και η δυναμική παρουσία των νέων στο δημοκρατικό βίο.

Δείτε φωτογραφίες του Trikalanews.gr από την επίσκεψή τους στην πόλη των Τρικάλων:

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή