6+1 μεγάλες ιδέες για μικρή κουζίνα

Νιώθεις ότι η μικρή κουζίνα σου σε περιορίζει; Η αλήθεια είναι ότι οι μικροί χώροι πολλές φορές δημιουργούν την εντύπωση ότι όλα είναι στριμωγμένα. Για να κινηθούν δύο άτομα μέσα στον χώρο χρειάζονται προσεκτικά σχεδιασμένες μανούβρες και συντονισμός. Έτσι αισθάνεσαι ότι δεν έχεις άνεση στις κινήσεις σου με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι και στο μαγείρεμα.

Μία μικρή κουζίνα, όμως, δεν θα έπρεπε να σε περιορίζει. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να ανανεώσεις εξ ολοκλήρου την εμφάνιση και την πρακτικότητά της με μερικές μικρές αλλαγές. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να μεγεθύνουμε μαζί την εικόνα και φυσικά  τους χώρους του μαγειρικού σου βασιλείου;

Διάλεξε τις ιδέες και λύσεις που ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ και τον προϋπολογισμό σου και ετοιμάσου να μεταμορφώσεις τον χώρο σου! Ήρθε η στιγμή να μάθεις πώς θα μεγιστοποιήσεις τη χρησιμότητα του διαθέσιμου χώρου και να κάνεις την κουζίνα σου να μοιάζει αισθητά μεγαλύτερη από ό,τι είναι.

Πώς θα κερδίσω χώρο στη μικρή κουζίνα μου;

Αυτή είναι η ερώτηση-κλειδί στην οποία πρέπει να απαντήσουμε για να σε βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος, αλλά πολλοί. Μάθε, λοιπόν, τους πιο δημοφιλείς!

#1. Δώσε έμφαση στις ηλεκτρικές συσκευές.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξετάζει κανείς όταν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αλλαγές στην κουζίνα του είναι οι ηλεκτρικές συσκευές. Υπάρχουν εξαιρετικά κομψές συσκευές υψηλής απόδοσης που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγάλες κουζίνες. Αυτός ο συνδυασμός κομψότητας και λειτουργικότητας θα προκαλέσει αλλαγές στον χώρο σου που θα σε εντυπωσιάσουν! Όσο και αν ζηλεύεις τα ευρύχωρα δίπορτα ψυγεία, θα πρέπει να σκεφτείς διπλά την τοποθέτησή τους στην μικρή κουζίνα σου!

#2. Τοποθέτησε γυαλί στις επιφάνειες.

Μια ακόμη πληροφορία, που πρέπει να γνωρίζεις για τη μικρή κουζίνα σου, αφορά στις γυάλινες επιφάνειες. Μπορείς να αντικαταστήσεις την ξύλινη επιφάνεια των ντουλαπιών σου με γυάλινη και αμέσως να φωτίσεις τον χώρο. Το γυαλί κάνει τον χώρο να φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος, επιτρέποντας στο μάτι να ταξιδέψει μέχρι το πίσω μέρος της κουζίνας. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις ανοιχτά γυάλινα ράφια για να τοποθετήσεις τα βιβλία της μαγειρικής σου ή τη συλλογή των μπαχαρικών σου. Αν θέλεις να βάλεις τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας, για μεγαλύτερη ευκολία, μη διστάσεις να διαλέξεις ένα με γυάλινη επιφάνεια, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

#3. Διάλεξε τον κατάλληλο πάγκο.

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία για όλες τις κουζίνες είναι ο πάγκος. Αν, λοιπόν, χωράει στην κουζίνα σου ένας πάγκος, ακόμη και μικρός, μη διστάσεις να τον τοποθετήσεις. Είναι μια επιλογή που μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια, αφού δεν παρέχει απλώς πολύτιμο χώρο εργασίας αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως χώρος όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου ή το ποτό σου. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, αναζήτησε έναν πάγκο με εσοχή στο κάτω μέρος ώστε να μπορείς να κρύβεις το σκαμπό όταν δεν το χρειάζεσαι.

#4. Κατεύθυνε το μάτι προς τα πάνω.

Προσπάθησε να κατευθύνεις το μάτι του θεατή προς τα πάνω. Πώς θα το κάνεις αυτό; Η σωστή διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας υπαγορεύει την επιλογή μοτίβων και οπτικών στοιχείων που οδηγούν το μάτι σε ανοδική πορεία. Οι κάθετες γραμμές στους τοίχους και τις ταπετσαρίες, για παράδειγμα, βοηθούν το βλέμμα να κινηθεί προς το ταβάνι, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η κουζίνα έχει μεγαλύτερο ύψος.

#5. Υπάρχει πάντα χώρος για μερικά ράφια.

Τα ανοιχτά ράφια είναι μία από τις αγαπημένες μας τάσεις στην ανακαίνιση κουζίνας! Ακόμη και σε χώρους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μέγεθος λατρεύουμε να βλέπουμε παρατεταγμένες πολύχρωμες κούπες ή όμορφα σκεύη. H «κοινή θέα» άλλωστε είναι πλέον στη μόδα. Μπορείς, επίσης, να κρεμάσεις κουτάλια και κατσαρολικά από ειδικές θηκούλες αντί να τα τοποθετήσεις μέσα στα συρτάρια. Αυτή η λύση θα σε βοηθήσει, μεταξύ άλλων, να έχεις άμεση πρόσβαση σε όλα σου τα σκεύη αντί να κάνεις άθλο για να τα ξετρυπώσεις από τα συρτάρια.

#6. Επένδυσε στον φωτισμό.

Αν η κουζίνα σου διαθέτει παράθυρο ή μπαλκονόπορτα θα πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτό το πλεονέκτημα στο έπακρο και να αφήσεις το φως να ταξιδέψει στον χώρο σου! Το φως και ιδιαίτερα το φυσικό δίνουν την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι αρκετά μεγαλύτερο από ό,τι στην πραγματικότητα. Μπορεί αυτό το σημείο να μην σε βοηθά πρακτικά αλλά σίγουρα θα σε κάνει να νιώθεις πολύ καλύτερα τις ώρες που περνάς στην κουζίνα σου! Αν είναι σκοτεινή θα πρέπει να βρεις μία λύση για να τη «μεγαλώσεις» οπτικά. Η καλύτερη επιλογή, πρακτικά και αισθητικά, είναι ο κρυφός φωτισμός στα ντουλάπια της κουζίνας. Μία λύση σαν και αυτή θα εξασφαλίσει ότι ο χώρος θα είναι φωτεινότερος με αποτέλεσμα να δείχνει και μεγαλύτερος.

#7. Τι χρώμα να βάψω τον τοίχο σε μία μικρή κουζίνα;

Λευκό

Η παραπάνω συμβουλή δεν ισχύει μόνο για μία μικρή κουζίνα αλλά και για κάθε σημείο του σπιτιού που θέλεις να αποκτήσει την αίσθηση της ευρυχωρίας. Ακόμη, βάφοντας τα ντουλάπια της κουζίνας σε παστέλ αποχρώσεις, λευκά ή στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους θα εξασφαλίσεις ότι η κουζίνα σου δεν πρόκειται να φανεί ξανά υπερπλήρης. Αυτό συμβαίνει διότι ο περιορισμός της επιφάνειας του τοίχου και των ντουλαπιών σε ένα χρώμα ή σε παρεμφερείς αποχρώσεις, απαλείφει οπτικά όρια που ενδέχεται να σταματήσουν το μάτι.

Γκρι

Το γκρι είναι το νέο λευκό; Παρότι θεωρείται από πολλούς ως «ουδέτερο» ή «βαρετό» συνιστά μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις. Το συναντάμε συχνά όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στο σαλόνι ή ακόμα και το δωμάτιο. Το βασικότερο πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει στην μικρή κουζίνα σου είναι ότι συνδυάζεται εκπληκτικά με όλα τα χρώματα και τα στυλ.

Μπλε

Το μπλε είναι σίγουρα το πιο «ελληνικό» χρώμα της παλέτας. Μετά το γκρι και το λευκό συνιστά κορυφαία επιλογή. Μπορεί να το είχες συνηθίσει περισσότερο ως χρώμα για το μπάνιο αλλά δεν παύει να είναι μία εξαιρετική επιλογή και για την κουζίνα.  Αν δεν νιώθεις έτοιμος/-η για αυτή την αλλαγή γιατί δεν δοκιμάζεις μία ταπετσαρία τοίχου; Ίσως να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Το μπλε-γκρι, το βιολέ, το baby blue και το πετρόλ είναι μόνο τρεις από τις υπέροχες αποχρώσεις που ταιριάζουν ιδανικά σε μία μικρή κουζίνα!

Σομόν

Αν έψαχνες μία καλή δικαιολογία για να βάψεις τον αγαπημένο σου χώρο ροζ τώρα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Το σομόν είναι μία πολύ απαλή απόχρωση που θα δώσει προσωπικότητα και στυλ στον χώρο της κουζίνας σου! Το ροζ, φωτεινό και χαρούμενο, θα μεταμορφώσει τη μικρή κουζίνα σου σε έναν υπέροχο χώρο όπου θα θέλεις να απολαύσεις όχι μόνο το μαγείρεμα αλλά και το δείπνο σου! Ακόμη και αν δεν είσαι λάτρης του ρομαντικού στυλ μπορείς να δώσεις ρετρό διάθεση σε αυτή την απόχρωση προσθέτοντας απλώς μερικές μικρές πινελιές!

Θέλεις να κάνεις μερικές μικρές ή μεγάλες αλλαγές που θα μεταμορφώσουν τον χώρο της κουζίνας σου; Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr και πάρε άμεσα προσφορές για να κάνεις όλες τις επιθυμίες σου πραγματικότητα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή