Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

716 θέσεις χάθηκαν μέχρι τέλος Απριλίου στον νομό Τρικάλων

Ο μεγαλύτερος όγκος απολύσεων-αποχωρήσεων σημειώθηκε τον Ιανουάριο

«Μία κρύο…μία ζέστη» είναι ο χώρος της εργασίας για τον νομό Τρικάλων που εμφανίζει σημαντικές αποκλίσεις όσον αφορά την αποχώρηση-απολύσεις από θέσεις εργασίας και τις προσλήψεις. Αναμένοντας τα στοιχεία για τον Μάιο, που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, έχει ενδιαφέρον να δούμε τα στοιχεία που δηλώθηκαν για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Όπως αναδεικνύει το trikalanews.gr, συνολικά, βρισκόμαστε σε αρνητικό ισοζύγιο που αφορά σε εκατοντάδες θέσεις εργασίας που χάθηκαν και συγκεκριμένα σε 716!

Η «μεγάλη έξοδος» φαίνεται να έγινε τον Γενάρη, με 999 θέσεις αρνητικό ισοζύγιο, δηλαδή 999 περισσότερες ήταν οι απολύσεις από τις προσλήψεις. Ο επόμενος μήνας όμως, έφερε επιπλέον 283 προσλήψεις από τις απολύσεις. Τον Μάρτιο είχαμε όμως και πάλι 507 χαμένες θέσεις εργασίας και τέλος ο Απρίλιος, έκλεισε με 320 προσλήψεις επιπλέον των απολύσεων.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι όλο αυτό δείχνει ένα όχι σταθερό εργασιακό περιβάλλον στην περιοχή με αρκετές θέσεις εργασίας να αφορούν ολιγόμηνης διάρκειας συμβάσεις. Έχουμε λοιπόν αρκετό δρόμο μπροστά μας ακόμη μέχρι να μιλάμε για σταθερή αναπτυξιακή πορεία…

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή