Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

72,8 εκ. ευρώ για αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

Ενημέρωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης τεσσάρων νέων έργων. Στα αναφερόμενα έργα περιλαμβάνεται και η περεταίρω ανάπτυξη του τμήματος Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε το έργο που αφορά  στην ηλεκτροκίνηση του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου μελέτης ανέρχεται σε 72,8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα εκταμιευτούν μέσω του ΕΣΠΑ (2014-2020).

Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ETCS επιπέδου 1 της μονής σιδηροδρομικής γραμμής που ξεκινά από τον Παλαιοφάρσαλο, περνάει από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και καταλήγει στην Καλαμπάκα. Επιπλέον, στα έργα αναβάθμισης θα περιλαμβάνεται και η κατασκευή της νέας παρακαμπτηρίου γραμμής στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σοφάδων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Δυτική Θεσσαλία και την Καρδίτσα από την ΕΡΓΟΣΕ ξεκινάει. Η ολοκλήρωση του τμήματος Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα με εργασίες ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης θα αναβαθμίσουν σημαντικά την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή. Μετατρέπεται σε μία σύγχρονη και λειτουργική γραμμή η οποία θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή