7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων: «Τον κόσμο αυτόν θα δεις… θα τον αλλάξουμε εμείς»

Μετά από δύο χρόνια αναβολής, το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουλίου στο Πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου. Δύο μέρες κατά τις οποίες μέσα από συζητήσεις, συναυλίες, θεματικά εργαστήρια, θα ζήσουμε τη χαρά να δράσουμε και να αντιδράσουμε μαζί, απέναντι σε κάθε τι που βάζει τη ζωή μας στο στόχαστρο.

Με σύνθημα «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ», η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βολιώτη Βασίλη Μάγγου. Μια απόδοση τιμής, σε έναν νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στον βωμό των κερδοσκόπων, και μια υπόσχεση ότι «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε ποτέ… Θα πολεμάμε πάντα!!» όπως έγραφε και ο ίδιος λίγες μέρες πριν καταλήξει.

Το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων, θα είναι κομβικό μιας και θα πραγματοποιηθεί σε μια εποχή πολλαπλής κρίσης, με την κοινωνική ενεργοποίηση και δράση να αποτελεί αναγκαιότητα. Για τον λόγο αυτό, προτεραιότητα για την οργάνωση του κορυφαίου συλλογικού γεγονότος της περιοχής μας, είναι  το πλαίσιο των κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων που θα αναδειχθούν και θα προβληματίσουν.

Έτσι, οι βασικοί άξονες του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων συνδέονται:

  • με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί αλλά και την ανθρωπιστική, οικονομική και πολιτική κρίση που επιφέρει
  • με την ενεργειακή μέγγενη, την περιβαλλοντική καταστροφή και την οικονομική εξαθλίωση που επέρχεται ραγδαία και απειλητική μέσα από την εφαρμογή του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης

Θέματα τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό των συζητήσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και θεματικό εργαστήρι γύρω από την έμφυλη βία που λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις αναζητώντας τους τρόπους ανατροπής της κατάστασης μέσα από την ίδια την κοινωνία. Επίσης, μέσα από ένα ακόμη εργαστήρι αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα για «ένα σχολείο για όλα τα παιδιά», εξαλείφοντας τις ανισότητες, τον ρατσισμό και την προκατάληψη.

Παράλληλα το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ υπόσχεται κι ένα ανεπανάληπτο μουσικό διήμερο με τους Σπύρο Γραμμένο,  ΑναφανδόνΜαριονέτες και Γκιντίκι να δίνουν το δικό τους παλμό στη μεγαλύτερη γιορτή της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας η οποία όπως πάντα θα προσφέρει ανοιχτά και δωρεάν όλες τις δράσεις της.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε την αντίστασή μας απέναντι στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και την κοινή μας δράση διεκδικώντας έναν κόσμο που μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Γιατί, «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ».

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Απόφαση Υπουργείου Εργασίας για παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους λόγω καύσωνα …
Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Ο Βουλευτής Αριστοτέλης Σπάνιας δεσμεύεται να προωθήσει τα προβλήματα του Δήμου Καρδίτσας στην κυβέρνηση …
Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Το διήμερο 14-15 Ιουλίου επισκέφθηκε την Κατερίνη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας …
Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι υποδέχεται και το σχολικό έτος 2024-25 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και …